Trofie pasta met guanciale paddenstoelen en truffelsaus

Pasta met truffel en paddenstoelen

Als het kouder wordt, dan heb ik meteen zin in paddenstoelen. Niet per se champignons (zijn lekker hoor), maar alle gemengde paddenstoelen vind ik eigenlijk wel lekker. En als je met paddenstoelen aan het koken bent, waarom dan niet een beetje truffel toevoegen? Want dat smaakt er pérfect bij!

Nou heb ik altijd wel een stukje guanciale in mijn koelkast liggen en dat geeft een heerlijke umami smaak aan elk gerecht. En in dit gerecht extra, in combinatie met de parmezaanse kaas! Weer een heerlijke snelle pasta dus 🙂

Ik gebruik tegenwoordig liever truffelpuree in plaats van truffeltapenade omdat in puree de truffelsmaak beter tot zijn recht komt. Zit ook veel meer truffel in dan in tapenade. Maar daardoor is het natuurlijk ook wat duurder. Ik koop deze truffelpuree bij de Sligro, dus mocht je het geluk hebben daar binnen te kunnen, probeer deze truffelpuree dan vooral eens uit!

Smakelijk 🙂

Trofie pasta met guanciale paddenstoelen en truffelsaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met truffel en paddenstoelen

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze (ik gebruikte trofie)
  • 200 gram guanciale of pancetta
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • zout en peper
  • 2 el bloem
  • 200 ml runderfond
  • 1 el truffelpuree of truffeltapenade
  • scheutje kookroom
  • 2 el gedroogde oregano
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Garnering

  • handjevol geroosterde pijnboompitjes
  • chiliflakes
  • grof gemalen zwarte peper
  • extra geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
  • Snijd de guanciale in dunne reepjes. Bak deze in een droge wokpan mooi krokant. Schep de guanciale vervolgens uit de pan (bewaar het bakvet) en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de paddenstoelen in grove stukken en laat de kleintjes heel. Bak deze in het bakvet van de guanciale met wat zout en peper nét gaar.
  • Voeg de bloem toe en bak dit nog zo'n 2 minuutjes mee. Voeg dan de fond, truffelpuree, oregano en een scheutje room toe en roer alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met de geraspte parmezaanse kaas en roer er de pasta en krokantgebakken guanciale doorheen.
  • Garneer de pasta met de pijnboompitjes, chiliflakes, zwarte peper en parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.