Pasta met venkelworstjes en guanciale in tomatensaus

Pasta met venkelworstjes in tomatensaus

Ik vind venkelworstjes echt fantastisch. Maar buiten Italië heb ik ze nog op weinig plekken gezien. Nu ik ze bij Crisp zag, greep ik mijn kans om er weer wat lekkers mee te maken! Deze keer in een pasta als combi met guanciale, in een romige tomatensaus. En om de venkelsmaak nog iets omhoog te halen, voegde ik ook nog een beetje gemalen venkel toe 🙂

Verder gewoon een simpele pasta, maar de smaken zijn gewoon goed. Precies wat je van de Italiaanse keuken kunt verwachten! Kun je nou geen venkelworstjes vinden, dan kun je ook prima gewone varkensworstjes gebruiken. Voeg evt. wat extra venkelpoeder toe voor wat meer venkelsmaak. Ook dan krijg je een heerlijke pasta!

Ik bracht de pasta nog wat extra op smaak met zelfgemaakte Spaanse crispy chili oil. Heb je daar geen zin in? Dan kun je ook gewone crispy chili oil gebruiken of de pizza chili crisp van Trouble & Spice. Die vond ik ook erg lekker!

Ps. Met deze link krijg je 10 euro korting op je eerste bestelling bij Crisp!

Pasta met venkelworstjes en guanciale in tomatensaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met venkelworstjes in tomatensaus

4 november 2025
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram korte pasta naar keuze
  • 200 gram guanciale
  • 400 gram venkelworstjes ik kocht ze bij Crisp
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gemalen venkel
  • flinke scheut rode wijn
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 250 ml kookroom
  • geraspte pecorino
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • Spaanse crispy chili oil (optioneel)

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de guanciale in stukjes en bak in een droge wokpan mooi bruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  • Snijd de worstjes in stukjes en bak ze mooi bruin en krokant in de pan, in het bakvet van de guanciale.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Voeg toe aan de pan en bak mee totdat de ui mooi zacht en gaar is.
  • Maak ook de knoflook schoon en snipper deze (of pers uit), bak ook een minuutje of 2 mee. Voeg dan de tomatenpuree en gemalen venkel toe. Bak nog een minuutje mee.
  • Blus af met een flinke scheut rode wijn en roer even goed door. Voeg dan de tomatenstukjes en kookroom toe. Breng goed op smaak met geraspte pecorino en laat pruttelen totdat je een mooie dikke saus hebt.
  • Roer er dan de pasta doorheen en garneer met extra pecorino, verse peterselie en Spaanse crispy chili oil (optioneel).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.