Pecorino truffelkroketjes

Pecorino truffel kroketjes

Voor een vegetarisch avondje maakte ik deze heerlijke kaas-truffelkroketjes! Super smeuïg en smaakvol van binnen en heerlijk krokant van buiten! Het gevaar van kaaskroketjes is wel dat ze kunnen barsten tijdens het frituren, maarja ook dan zijn ze nog hartstikke lekker!

Ik vind het altijd lekker om wat extra kroketjes te maken en deze in de diepvries te bewaren, zodat je altijd verse kroketjes in huis hebt. Zeker als je deze kaaskroketjes maakt als je meerdere hapjes hebt, houd je vast wel wat over. Hoe lekker is het om dan straks deze heerlijke kroketjes nog in je vriezer te hebben? Bekijk de tip onderaan het recept voor het invriezen van de kroketjes.

En hoe goed gaan truffel en kaas samen?! Echt fantastisch. Serveer deze kaaskroketjes met wat extra truffelmayo en je bent echt een gelukkig mens 🙂

Smakelijk!

Pecorino truffelkroketjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pecorino truffel kroketjes

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 10 minuten
Koelen:2 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 10 minuten
Porties: 14 kroketjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram aardappel iets kruimig
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 200 gram pecorino geraspt
  • 2 el truffelpuree
  • 1 ei
  • bosje tijm
  • zout en peper

Paneren

  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel

Instructies

  • schil de aardappelen en snijd in even grote stukken. Kook de aardappelen in ruim gezouten water in zo'n 20 minuutjes mooi zacht.
  • Verhit de boter in een pannetje en bak hier de bloem in totdat deze gaar is, dit duur een paar minuutjes.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en roer tot een mooie dikke ragout.
  • Pureer de aardappel zo fijn mogelijk en rasp de pecorino. Roer beiden, samen met de truffelpuree door de ragout. Zet nu het vuur uit.
  • Splits het ei. Bewaar het eiwit voor het paneren en roer de eidooier door de ragout. Breng de ragout op smaak met peper en zout.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn. Roer dit ook door de ragout. Doe de ragout nu in een platte schaal en dek af met plasticfolie (op de ragout, zodat er geen velletje ontstaat). Laat afkoelen, eerst op kamertemperatuur, daarna in de koelkast.

Paneren

  • Zet 3 diepe borden of kommen neer: eentje gevuld met bloem, eentje met eiwit en eentje met paneermeel.
  • Weeg telkens een stukje vulling af van 40 tot 45 gram, of pak steeds ongeveer evenveel vulling. Rol hier een kroketje van en haal het kroketje door de bloem.
  • Haal ze nu een voor een door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Haal ze dan nog een keer een voor een door het eiwit en nogmaals door het paneermeel. Op deze manier heb je de kroketjes dubbelgepaneerd waardoor ze straks extra krokant zijn.

Kroketjes frituren

  • Verwarm de frituurpan of zonnenloemolie tot 180 graden en frituur de bitterballenkroketjes (eventueel in porties) in zo'n 8 minuutjes mooi goudbruin. Serveer met wat truffelmayonaise en geniet!

Notities

Tip!
Wil je de kroketjes invriezen, zorg er dan voor dat je ze los van elkaar invriest. Ze mogen elkaar niet aanraken, want dan gaan ze aan elkaar plakken. Je kunt bijvoorbeeld ook laagjes bakpapier tussen de kroketjes leggen, dan plakken ze ook niet aan elkaar. Zodra ze eenmaal bevroren zijn, kun je ze wel bij elkaar in een bakje of zakje doen. Dan plakken ze niet meer aan elkaar.
Frituur je de kroketjes vanuit de diepvries? Houd dan een iets langere baktijd aan, maar let op dat ze niet barsten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.