Pistache pasta carbonara met guanciale

Pistache pasta carbonara

Deze combi is echt goud waard! Een heerlijke vettige romige pasta carbonara mét pistache en heerlijke krokantgebakken guanciale! En grofgehakte pistachenootjes. Een gerechtje dat op deze manier lekker veel verschillende structuren krijgt, wat het ook nog eens extra lekker maakt!

En we hebben er ook nog eens een heerlijke wijn bij! Want ik dook deze keer weer de keuken in met Michelle van Mies’ Winejournal voor deze heerlijke wijn-spijs combi We gingen voor een heerlijke pistache/carbonara avond waarbij we startten met gevulde gnocchi en eindigden met een heerlijke pistache lavacake. Een heerlijke vettige avond dus :p

We dronken er een frisse Gewurztraminer uit Frankrijk bij, om de vettige smaak van de pistache carbonara te compenseren en dat contrast was echt weer fantastisch lekker! Lees meer over de wijn bij Michelle!

Smakelijk 🙂

Pistache pasta carbonara met guanciale
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pistache pasta carbonara

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram lange pasta
  • 300 gram guanciale
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eidooiers
  • 30 gram pecorino geraspt
  • 2 el pistachepasta
  • zwarte peper
  • gepelde pistachenootjes

Instructies

  • Kook de pasta in ruim gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de guanciale of pancetta in stukjes en bak dit in een pannetje mooi krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Bak een paar minuutjes in het bakvet van de de guanciale totdat de knoflook niet meer rauw is, maar ook niet donker wordt.
  • Bewaar een paar grote soeplepels van het pastawater en giet de rest af. Voeg de pasta bij de knoflook in de pan en roer goed door totdat al het bakvet aan de pasta hangt.
  • Meng de eidooiers met de geraspte pecorino, de pistachepasta en een beetje pastawater totdat je een mooi dik mengsel hebt. Breng goed op smaak met zwarte peper.
  • Zet vervolgens het vuur onder de pan uit. Verplaats de pan naar een koude pit en roer hier het eimengsel doorheen.
  • Voeg eventueel wat extra pastawater toe als de pasta carbonara nog niet smeuïg genoeg is.
  • Verdeel de pasta over 4 borden. Verdeel de guanciale over de pasta en garneer met grofgehakte pistachenootjes, zwarte peper en geraspte pecorino.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.