Portugese lamsbout met chouriço

Portugese lamsbout met chouriço

Ik ben een groot fan van de Portugese keuken, dus ik maakte een heerlijke lamsbout met de Portugese keuken in mijn hoofd. Heerlijk diep van smaak met stukjes krokant gebakken Portugese chouriço erbij. Altijd goed, toch?

Voor de beste smaken marineer je de lamsbout al een dag van te voren. Dan heb je namelijk genoeg tijd om de heerlijke smaken ook echt goed in het vlees te laten trekken. Vervolgens laat je het vlees garen in een heerlijke saus van lekker veel rode wijn en fond, met frisse tonen van sinaasappel en een zoetje van de honing. Een heerlijke combi!

Serveer de Portugese lamsbout met wat geroosterde (piri piri) aardappeltjes, lekker veel saus natuurlijk en wat versgebakken brood om de saus mee op te deppen. En voor de groenten natuurlijk een heerlijke frisse salade!

Geniet ervan 🙂

Portugese lamsbout met chouriço
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Portugese lamsbout

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 3 uur
Marineren:1 dag
Totale bereidingstijd: 1 dag 4 uur
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 lamsbout van 2 kilo

Marinade

  • 1 korianderplantje
  • 1 peterselieplantje
  • 1 sinaasappel
  • 1 el piri piri kruiden
  • 2 el honing
  • 1 el paprikapoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • zout en peper

Portugese lamsbout

  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 0,5 el piri piri kruiden
  • 3 el bloem
  • 1 fles rode wijn
  • 400 ml runderfond
  • 1 sinaasappel
  • 2 el honing
  • 2 laurierblaadjes

Garnering

  • 1 Portugese chouriçoworst
  • verse korianderblaadjes
  • verse peterselieblaadjes

Instructies

Marinade

  • Maak de marinade een dag van tevoren.
  • Pureer de blaadjes en takjes van de koriander- en peterselieplantjes samen met het sap en de rasp van de sinaasappel, de honing, piri piri kruiden, paprikapoeder en knoflook tot een mooie marinade. Breng deze op smaak met peper en zout.
  • Kerf de lamsbout aan de zijkant op verschillende plaatsen in met een scherp mes. Wrijf de lamsbout goed in met de marinade, wrijf dit ook goed in de inkepingen.
  • Dek af en laat ten minste een nacht marineren in de koelkast.

Portugese lamsbout

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de lamsbout aan alle kanten mooi lichtbruin aan in de boter. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in ringen.
  • Haal de lamsbout uit de pan en doe over in een grote ovenschaal. Bak de uienringen in het achtergebleven bakvet.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg samen met de piri piri kruiden en het paprikapoeder toe aan de pan. Bak even goed mee.
  • Voeg dan de bloem toe en bak nog zo'n 3 minuutjes. Blus vervolgens af met rode wijn. Roer goed door elkaar.
  • Voeg nu ook de runderfond toe, het sap en de rasp van de sinaasappel, honing, en de laurierblaadjes. Roer goed door elkaar en schenk over de lamsbout heen.
  • Zet voor zo'n 2 tot 3 uur in de oven (niet afgedekt) en rooster de lamsbout totdat het vlees (bijna) van het bot afvalt.
  • Wordt het vlees te donker, dek het dan af met aluminiumfolie.

Garnering

  • Snijd de chouriço in plakjes en bak in een droge koekenpan mooi bruin en krokant. Garneer de lamsbout met de gebakken chouriço en wat verse blaadjes koriander en peterselie.
  • Serveer met de saus, geroosterde aardappeltjes, Portugees brood en een frisse salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.