Arancini – Risottoballen

Arancini – Risottoballen

Arancini zijn gefrituurde Italiaanse risottoballen. Ik maak deze zelf altijd als ik een restje risotto over heb. Je kunt de arancini namelijk na het paneren ook goed invriezen en later als hapje of voorgerecht eten. Lekker om bijv. in (zelfgemaakte) aïoli of (citroen)mayonaise te dippen. Wil je arancini maken zonder dat je een restje risotto hebt? Maak dan een simpele risotto met bier of wijn, een bouillon naar keuze en wat parmezaanse kaas.

Recept Afdrukken
Arancini - Risottoballen
Arancini - Risottoballen
Keuken Italië
Kook Tijd 4 - 5 minuten
Porties
Ingrediënten
 • restje risotto
 • bloem
 • eieren
 • panko of broodkruimels
Keuken Italië
Kook Tijd 4 - 5 minuten
Porties
Ingrediënten
 • restje risotto
 • bloem
 • eieren
 • panko of broodkruimels
Arancini - Risottoballen
Instructies
 1. Vorm met natte handen balletjes van het restje risotto en zet deze even in de koelkast om op te stijven. Klop de eieren en zet 3 kommen of diepe borden klaar. Doe wat bloem in het eerste bord, de geklopte eieren in het 2e bord en de panko (of broodkruimels) in het 3e bord. Je kunt eventueel ook paneermeel gebruiken, maar dit vind ik zelf minder lekker.
 2. Haal de risottoballen uit de koelkast en rol ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko.
 3. Je kunt de balletjes nu invriezen (let op dat ze elkaar niet raken) of een paar minuten frituren op 180 graden. Serveer de arancini met aïoli of (citroen)mayonaise.
  Je kunt de balletjes nu invriezen (let op dat ze elkaar niet raken) of een paar minuten frituren op 180 graden. Serveer de arancini met aïoli of (citroen)mayonaise.
Notities

Heb je geen restje risotto, maar wil je wel arancini maken? Zo maak je een simpele risotto:

Snipper en bak een uitje met 2 teentjes knoflook. Voeg hier arborio (risotto) rijst aan toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg vervolgens geleidelijk bouillon toe totdat de risotto mooi smeuïg maar niet te dun is (ongeveer 250 ml bouillon op 100 gram arboriorijst). Dit duurt meestal een half uurtje. Roer er wat geraspte kaas en boter doorheen en laat afkoelen voordat je er arancini van maakt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *