Calamari al ajillo

Calamari al ajillo

0 Comments

Calamari al ajillo: Inktvisjes in knoflookolie

Ik denk dat we allemaal wel eens van gamba’s al ajillo hebben gehoord. Maar heb je wel eens bedacht dat je dit ook makkelijk met andere dingen kunt doen? Ik vind inktvistentakeltjes bijvoorbeeld heerlijk! Dus ik dacht dat dit ook wel lekker zou zijn met lekker veel chili en knoflook(olie) en dat was het zeker!

De meeste mensen vinden juist de tentakels een beetje eng, maar deze hebben juist veel meer smaak dan de bekende ‘inktvisringen’ wat eigenlijk gewoon plakjes van het lijf zijn. De tentakels zijn juist veel malser, sappiger en smaakvoller. Dus ik raad je echt aan om dat eens te proberen!

En ik bereidde deze tentakels dus zoals je gewend bent om gambas al ajillo te maken. Supersimpel en oh zo lekker! Ga je dus weer een keertje tapas eten en wil je eens wat anders op tafel zetten dan de bekende tapasgerechtjes? Dan zou ik zeker eens deze calamari al ajillo proberen. Verrassend simpel om te maken en erg lekker!

Smakelijk! 😉

Recept Afdrukken
Calamari al ajillo
Calamari al ajillo
Maaltijd Hapjes, Tapas
Keuken Spanje
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie
  • 400 gram inktvistentakeltjes
  • zout
  • peper
  • peterselie
Maaltijd Hapjes, Tapas
Keuken Spanje
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie
  • 400 gram inktvistentakeltjes
  • zout
  • peper
  • peterselie
Calamari al ajillo
Instructies
  1. Voor dit recept gebruik ik alleen de tentakeltjes van de (baby) inktvisjes. Deze kun je ingevroren kopen bij de Aziatische supermarkt. Of vraag ernaar bij je visboer.
  2. Maak de knoflook en de rode peper schoon en snijd in plakjes/ringetjes. Verhit een flink laagje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de knoflook en rode peper eventjes in aan. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg vervolgens de inkvisjes toe en bestrooi met wat peper, zout en verse of gedroogde peterselie. Bak de inkvisjes 1 tot 2 minuutjes totdat ze gaar zijn. Lekker met wat brood om in de hete olie te dippen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *