Calamari al ajillo (Inktvisjes in knoflookolie)

Calamari al ajillo (Inktvis met knoflook)

Ik denk dat we allemaal wel eens van gamba’s al ajillo hebben gehoord. Maar heb je wel eens bedacht dat je dit ook makkelijk met andere dingen kunt doen? Ik vind inktvistentakeltjes bijvoorbeeld heerlijk! Dus ik dacht dat dit ook wel lekker zou zijn met lekker veel chili en knoflook(olie) en dat was het zeker!

De meeste mensen vinden juist de tentakels een beetje eng, maar deze hebben juist veel meer smaak dan de bekende ‘inktvisringen’ wat eigenlijk gewoon plakjes van het lijf zijn. De tentakels zijn juist veel malser, sappiger en smaakvoller. Dus ik raad je echt aan om dat eens te proberen! Gebakken zijn deze heerlijk, maar je kunt de tentakels bijvoorbeeld ook gebruiken voor gefrituurde inktvis. Bijvoorbeeld in combinatie met mijn recept voor calamares.

En ik bereidde deze tentakels net zoals ik gamba’s al ajillo maak: met lekker veel knoflook en rode peper. Supersimpel en oh zo lekker! Ga je dus weer een keertje tapas eten en wil je eens wat anders op tafel zetten dan de bekende tapasgerechtjes? Dan zou ik zeker eens deze calamari al ajillo proberen. Verrassend simpel om te maken en erg lekker!

Smakelijk! 😉

Calamari al ajillo (Inktvisjes in knoflookolie)
Pin recept Delen op Facebook
4.67 van 3 stemmen

Calamari al ajillo: Inktvis met knoflook

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie
  • 400 gram inktvistentakeltjes
  • zout
  • peper
  • peterselie

Instructies

  • Voor dit recept gebruik ik alleen de tentakeltjes van de (baby) inktvisjes. Deze kun je ingevroren kopen bij de Aziatische supermarkt. Of vraag ernaar bij je visboer.
  • Maak de knoflook en de rode peper schoon en snijd in plakjes/ringetjes. Verhit een flink laagje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de knoflook en rode peper eventjes in aan. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg vervolgens de inkvisjes toe en bestrooi met wat peper, zout en verse of gedroogde peterselie. Bak de inkvisjes 1 tot 2 minuutjes totdat ze gaar zijn. Lekker met wat brood om in de hete olie te dippen.
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.