Pannenkoeken maken: basisrecept pannenkoeken bakken

Pannenkoeken maken: basisrecept pannenkoeken bakken

Pannenkoeken maken is supermakkelijk en heel erg lekker! En je kunt het eigenlijk voor elke maaltijd doen, pannenkoeken zijn lekker als ontbijt, maar ook als lunch of avondeten (met wat hartige toppings). Met dit basisrecept kun je in ieder geval alle kanten op.

Ook als je pannenkoeken als avondeten wil maken, dus bijvoorbeeld met spek en kaas, voeg ik nog vanillesuiker toe. Ik vind de combi tussen hartig en zoet namelijk heel erg lekker. Ik eet er dan ook altijd schenkstroop bij, ook bij mijn pannenkoek met spek en kaas.

Met dit basisrecept voor pannenkoeken kun je in ieder geval niet misgaan. Probeer het dus lekker op een lui zondagochtend of middag. Eventueel met je kinderen. En laat die kant en klare pannenkoekenmixen lekker in de supermarkt staan. Die heb je namelijk helemaal niet nodig voor een lekkere pannenkoek!

Meng zelf even snel je beslag door elkaar op basis van ei, bloem en melk en ga lekker aan het bakken! En probeer ook eens je omgooi kunsten uit! Een pannenkoek in de lucht omdraaien is natuurlijk top! En met dit recept een leuke manier om je talenten te testen.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Pannenkoeken maken: basisrecept pannenkoeken bakken
Pannenkoeken maken: basisrecept pannenkoeken bakken
Maaltijd Lunch, Ontbijt
Keuken Nederland
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram bloem
  • 450 ml melk
  • boter om in te bakken
Maaltijd Lunch, Ontbijt
Keuken Nederland
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram bloem
  • 450 ml melk
  • boter om in te bakken
Pannenkoeken maken: basisrecept pannenkoeken bakken
Instructies
  1. Meng de vanillesuiker, eieren, bloem en melk met een garde door elkaar totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Verhit in elke pan een klein klontje boter (ik bak altijd in 2 pannen tegelijk) en gebruik per pannenkoek 1 soeplepel. Ik houd van dunne pannenkoeken dus als ik het beslag in de pan doe, draai ik altijd meteen een beetje met de pan zodat het beslag zich over de hele bodem van de pan kan verspreiden.
  2. Bak op laag vuur totdat de bovenkant van de pannenkoek gestold is. Draai nu de pannenkoek om en bak nog maximaal 1 minuutje aan de andere kant. Houd de pannenkoeken warm in een oven (op 100 graden) totdat je alle pannenkoeken hebt gebakken. Of eet ze lekker op tijdens het bakken. Lekker met poedersuiker en stroop.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *