Zoveel liefde voor curry’s! In alle smaken, kleuren en geuren. Maar een viscurry ontbrak nog in mijn verzameling, daar heb ik dus verandering in gebracht met dit recept 🙂 Een heerlijke geurige Thaise viscurry met verse kurkuma, kabeljauw en garnalen.
En laat je vooral niet afschrikken door de vele ingrediënten, want het is heel makkelijk om te maken. Dus heb je al veel Aziatische smaakmakers in huis? Dan is deze curry een must try. En prima te doen op een doordeweekse avond.
Ik heb het geluk dat ik elke zaterdag naar de markt kan bij mij om de hoek voor verse ingrediënten zoals vis, vlees en groenten. Maar heb je dat niet? Niet getreurd. De meeste supermarkten hebben ongepelde rauwe garnalen in de diepvries, of je koopt een blokje garnalenbouillon bij de toko. En kabeljauwfilet kun je denk ik bij elke supermarkt wel krijgen 😉
En mis je de groenten in deze maaltijd. Dan kun je er een simpele Thaise salade bij serveren met een dressing van vissaus, sojasaus, limoensap en bruine suiker. Dat maakt de maaltijd helemaal af! En heb je geen zin in noedels? Eet de viscurry dan met rijst, ook superyumm.
Smakelijk!
Thaise viscurry met kabeljauw en garnalen
Ingrediënten
Garnalenbouillon
- 500 gram ongepelde rauwe garnalen
- scheutje zonnebloemolie
- peper
- zout
- water
Currypasta
- paar stukjes verse kurkuma
- 2 sjalotten
- 2 stengels citroengras
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 limoenblaadjes
- 1 el gemalen komijn
- 1 el koriander
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 el trassie
- bosje verse koriander
- peper
- zout
- zonnebloemolie
Curry
- 400 gram udonnoedels
- 1 blik kokosmelk à 400 gram
- 600 gram kabeljauw
- 1 el limoensap
- 2 el vissaus
- verse koriander
- gezouten pinda’s
Instructies
Garnalenbouillon
- Pel de garnalen en leg opzij, bewaar de schalen en de koppen. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een diepe pan en bak hierin de garnalenkoppen en schalen totdat ze roze kleuren. Voeg wat peper en zout toe en bak nog even mee. Voeg nu zoveel water toe totdat de koppen net onder staan.
Currypasta
- Schil de kurkuma, maak de sjalotten en de knoflook schoon. Snijd het citroengras in dunne ringetjes en snijd de peper (met zaadlijsten) in stukken. Pureer alles in de keukenmachine met zoveel zonnebloemolie totdat er een mooie dikke pasta ontstaat.
Curry
- Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de currypasta in een zware stoofpan totdat er heerlijke geuren vanaf komen. Voeg nu de kokosmelk toe en roer goed door. Voeg vervolgens de garnalenbouillon, vissaus en het limoensap toe. Roer goed door. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg toe aan de curry. Voeg na 2 minuten ook de garnalen toe. Warm door totdat de garnalen roze zijn en opkrullen. Garneer met verse koriander en gezouten pinda’s.