Tzatziki

Tzatziki

0 Comments

Tzatziki is een heerlijk frisse Griekse dip op basis van yoghurt, komkommer en munt. Lekker bij een vleesmaaltijd, of gewoon om versgebakken pitabroodjes in te dippen.

Tzatziki is heel simpel om te maken, maar daardoor zeker niet minder lekker. Ik gebruikte komkommer, dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse of Turkse yoghurt), munt en knoflook als basis. Sommige mensen voegen ook dille toe aan de tzatziki. Ik vind dat minder lekker, dus gebruik wat meer munt.

Ik serveerde deze tzatziki met wat afgebakken pitabroodjes en als bijgerecht bij mijn kleftiko. Maar je kunt het eigenlijk bij elke Griekse maaltijd serveren. Het is bijvoorbeeld ook heel lekker bij mijn mini hamburgers met halloumi.

Let op dat je de komkommer goed laat uitlekken. Anders wordt de tzatziki te waterig en dat is zonde. Een goed tzatziki is mooi dik en heeft een goede vleug knoflook, maar is wel nog heel fris door de yoghurt en de citroen.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Tzatziki
Tzatziki
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Griekenland
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
portie
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • zout
  • 5300 ml dikke yoghurt
  • paar takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • versgemalen zwarte peper
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Griekenland
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
portie
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • zout
  • 5300 ml dikke yoghurt
  • paar takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • versgemalen zwarte peper
Tzatziki
Instructies
  1. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Rasp de komkommer en laat deze in een zeef uitlekken. Meng wat zout door de geraspte komkommer, dit onttrekt vocht, waardoor je tzatziki straks niet te nat wordt. Laat dit ten minste een half uur staan.
  2. Meng de yoghurt met wat fijngehakte munt, geperste knoflook, peper en zout. Zet dit in de koelkast tot gebruik. Roer net voor het serveren de uitgelekte komkommer door de tzatziki. Lekker met gebakken pita broodjes. Sprenkel voor het serveren een paar druppels goede olijfolie over de tzatziki.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *