Maiskolf van de bbq met pittige limoenboter

Maiskolf van de bbq met pittige limoenboter

Vind je het ook soms moeilijk om een lekker en origineel bijgerecht te bedenken bij een avondje bbq’en? Dan heb ik een leuk idee voor je, namelijk gegrilde maiskolf van de bbq met zelfgemaakte limoenboter. Net wat anders dan een gewone maiskolf met boter en vooral ook net wat lekkerder!

En wist je dat zelf kruidenboter maken heel erg makkelijk is? Het belangrijkste is dat de boter op kamertemperatuur is. Anders krijg je de boter niet of maar heel moeilijk gemengd met de kruiden. Als je pas later gaat eten, kun je na het mengen de boter weer even terugzetten in de koelkast.

Voor deze pittige limoenboter snijd ik een verse jalapeñopeper fijn en gebruik ik de rasp en het sap van een verse limoen. Dit geeft een heerlijke pittige en frisse smaak aan de kruidenboter. Daarnaast vind ik het heerlijk om gezouten roomboter te gebruiken, dat geeft zo’n heerlijke smaak aan de boter! Ongezouten boter vind ik al gauw een beetje flauw worden.

Ben benieuwd of jij ook eens deze frisse take op een gegrilde maiskolf gaat proberen bij je bbq!

Smakelijk in ieder geval 😉

Gegrilde maiskolven met pittige limoenboter

Maiskolf van de bbq met pittige limoenboter

Voorbereiding 10 min
Bereiding 25 min
Totale bereidingstijd: 35 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Maiskolven

  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 4 maiskolven

Pittige limoenboter

  • 50 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl limoensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 jalapeñopeper
  • 1 tl oregano
  • rasp van 1 limoen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Meng het paprikapoeder met de olijfolie en bestrijk de maiskolven hiermee. Maak de barbecue klaar voor direct grillen. Dit betekent dat je de mais direct boven de kolen grilt. Maiskolven kun je het beste hoog boven de kolen grillen of op kolen die al wat zijn afgekoeld. Is je barbecue nog heel heet? Grill ze dan het eerste kwartier ingepakt in aluminiumfolie en geef ze daarna wat kleur door ze 5 tot 10 minuutjes boven de kolen te grillen.
  • Maak de knoflook schoon en per deze uit. Snipper de jalapeñopeper (met of zonder zaadlijsten). Meng alle ingrediënten voor de limoenboter door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout. Serveer de maiskolven als bijgerecht bij de barbecue met een flinke klont limoenboter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling