Kleftiko: Griekse buideltjes met lamsvlees

Kleftiko: Griekse buideltjes met lamsvlees

De Griekse keuken staat bekend om zijn mooie lamsgerechten. Deze Kleftiko is hier een prachtig voorbeeld van. Heerlijk mals zacht lamsvlees dat je langzaam gaart in zijn eigen kookvocht en smaken.

En het ziet er prachtig uit op je bord! Je krijgt namelijk een pakketje op je bord waarvan je gasten of mede eters waarschijnlijk niet weten wat er in zit. Daarom is het zo leuk om het pas aan tafel open te knippen.

De bundeltjes zitten vol met Griekse smaken, zoals rode ui, feta, lamsvlees, citroen en zwarte olijven. Ik denk niet dat het de authentieke Kleftiko is op deze manier, maar het is zeker een heerlijke versie.

Let bij het maken van de pakketjes dat je altijd 2 vellen bakpapier over elkaar gebruikt. Je wil namelijk niet dat het tijdens het bakken gaat scheuren. Dan verlies je namelijk al dat heerlijke bakvocht waar juist alle smaak in zit. Zorg ook dat de pakketjes goed strak dicht zitten, anders ontsnapt er bakvocht tijdens het bakken en daardoor kun je ook smaak verliezen.

Serveer deze heerlijke Kleftiko met een makkelijke Griekse salade en pitabroodjes met tzatziki.

Smakelijk!

Kleftiko: Griekse buideltjes met lamsvlees uit de oven
Pin recept Delen op Facebook
5 van 6 stemmen

Kleftiko: Griekse buideltjes met lamsvlees

Voorbereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 800 gram lamsbout zonder bot
  • 2 rode uien
  • 500 gram aardappels
  • 2 rode puntpaprika's
  • 200 gram feta
  • 200 gram zwarte olijven
  • scheut droge witte wijn
  • scheutje olijfolie
  • oregano
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 0,5 citroen
  • 1 bol knoflook
  • 8 vellen bakpapier
  • keukentouw

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd het lamsvlees in blokjes, doe het over in een grote niet-metalen schaal. Snijd de aardappels, rode puntpaprika's, rode uien, feta en zwarte olijven in stukken en meng alles met het vlees. Voeg ook de droge witte wijn, olijfolie, oregano, zout en peper toe aan het vlees en meng alles goed door elkaar. Het mengsel moet niet te nat zijn, aangezien er nog vocht uit komt tijdens het bakken.
  • Verdeel de citroen in 4 partjes. Pel de bol knoflook en verdeel de tenen knoflook over 4 porties. Nu ga je de pakketjes maken.
  • Leg 2 vellen bakpapier op elkaar, doe dit 4 keer. Schep op elk bakpapiertje (dit zijn er dus 4) een kwart van het vleesmengsel. Voeg hier een kwart van de citroen en een kwart van de knoflook aan toe. Bind de pakketjes dicht met het keukentouw.
  • Zet de pakketjes voor 2 uur in de oven. Haal ze er uit en serveer 1 pakketje per persoon. Knip het pas aan tafel open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.