Ik vind het heerlijk om te barbecueën in de zomer, ik ben echt zo’n mooi weer barbecue’er. Leuk in de winter, maar niet voor mij :p Dus als het zonnetje schijnt, dan gooi ik graag een mooi stuk vlees op de barbecue! Voor een samenwerking met Meat Discounter maakte ik deze heerlijke picanha met een zelfgemaakte barbecue rub!
Deze kruiden rub gebruikte ik ook voor mijn smokey bbq spareribs (ook super lekker!) en omdat ik van te voren niet precies wist hoeveel ik nodig had, kon ik er dus lekker 2 gerechten van maken! Maar je kunt deze bbq rub eigenlijk overal wel voor gebruiken. Zo denk ik dat het bijvoorbeeld ook heel erg lekker is als je kippenpootjes inwrijft met deze kruidenrub en ze dan op de bbq grillt.
Dit soort stukken vlees bereid ik eigenlijk altijd op basis van de kerntemperatuur, anders ben ik bang dat het te ver doorgaart en dat vind ik echt veel te zonde voor zo’n mooi stuk vlees. Voor mij is een kernthermometer dan ook onmisbaar.
Smakelijk!
Smokey BBQ Picanha
Extra benodigdheden
- kernthermometer
Ingrediënten
- 750 gram picanha aan één stuk
Kruidenmix
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl cacao
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 tl zout
- 1 tl peper
Instructies
- Zorg ervoor dat de picanha op kamertemperatuur is. Dep de picanha droog en kerf de vetlaag in met een scherp mes.
- Mix alle kruiden voor de kruidenmix goed door elkaar. Kruid de picanha rondom met wat peper en zout en wrijf in met de kruidenmix. Je hebt ongeveer de helft van de kruidenmix nodig.
- Steek de barbecue aan en rooster de picanha aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 50 – 52 graden.
- Laat even rusten onder aluminiumfolie en serveer met wat lekkere bijgerechten!