Tagliata di Manzo

Tagliata di manzo

Een heerlijk traditioneel Italiaans en super simpel recept! Tagliata di Manzo. Deze keer een receptje voor 2, maar je kunt natuurlijk ook een grotere t-bone steak kopen, of meerdere t-bone steaks als je het voor meer personen wil maken!

Het succes van dit recept zit ‘m echt volledig in het goed medium rare grillen van de t-bone steak. Daar kun je natuurlijk gevoel voor hebben (of krijgen) maar met een kernthermometer weet je zeker dat je goed zit. Ik grill ‘m het liefst tot een kerntemperatuur van 50 graden. De steak gaart namelijk nog even door tijdens het rusten en dan bereik je een kerntemperatuur van ongeveer 52 tot 54 graden en dat is perfect!

Dit kan dus op de barbecue, maar kun je ook in de pan doen. Grill je de t-bone steak in de pan, dan wordt ie het lekkerst als je een gietijzeren pan gebruikt. Dan karamelliseert de buitenkant perfect en krijg je de zo-gewilde maillard reactie waarbij de buitenkant heerlijk bruin en krokant wordt!

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Smakelijk 🙂

Tagliata di Manzo
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tagliata di manzo

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 t-bone steak van ongeveer 500 gram – op kamertemperatuur
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 zakje rucola
  • parmezaanse kaas flakes
  • balsamico crème

Instructies

  • Zorg dat de t-bone steak op kamertemperatuur is. Dep de steak droog en wrijf in met olijfolie. Kruid rondom goed met peper en zout.
  • Grill de t-bone steak op de barbecue of in de pan. Steek een kernthermometer in het dikste stuk van de steak en grill tot een kerntemperatuur van ongeveer 50 tot 52 graden.
  • Dek de t-bone steak af met aluminiumfolie en laat nog zo'n 10 minuutjes rusten.
  • Verdeel de rucola over een groot bord of een grote houten plank. Snijd de t-bone steak in reepjes en leg dit op de rucola.
  • Garneer met de parmezaanse kaas flakes en dikke balsamico crème.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.