Het volgende recept in mijn reeks zelfgemaakte Wereldgerechten van Knorr. De Kip Siam. Maar dan net wat anders, op de Evie manier.
Ik vond de traditionele Kip Siam van Knorr echt veel te weinig groente bevatten. Hier gaan namelijk alleen een paar lente uitjes in. Daarom maakte ik mijn versie met sugarsnaps en bimi erbij. Heb je liever wel de traditionele versie, dan laat je deze weg en voeg je alleen de lente uitjes toe.
Eerlijk gezegd vond ik het heel moeilijk om de Kip Siam van Knorr na te maken, ik heb deze namelijk zelf nooit gegeten. Wel heb ik het recept uiteraard getest op vrienden die het wel (regelmatig) hebben gegeten en zij vonden het een lekkere versie. Ik beloof dus niet dat de smaak hetzelfde is, maar ik beloof wel dat het zeker lekker is.
En heb je tips voor me, om de kip Siam te verbeteren, laat het me dan vooral weten in de comments. Dan kan ik het recept blijven doorontwikkelen. Hopelijk geniet je wel van mijn versie van de kip Siam.
Smakelijk weer!
Knorr Wereldgerechten: Kip Siam met sugarsnaps en bimi
Ingrediënten
- 400 gram pandanrijst
- 600 gram kippendijen
- 1 el paprikapoeder
- 3 el bruine basterdsuiker
- 3 el lichte sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 1 el citroensap
- olijfolie
- 1 grote rode ui
- 300 gram sugarsnaps
- 300 gram bimi
- 0,5 kippenbouillonblokje
- 6 lente uitjes
- gezouten cashewnoten
- verse koriander
Instructies
- Bereid de rijst zoals op de verpakking aangegeven in gezouten water. Snijd de kippendijen in kleine blokjes en meng dit met het paprikapoeder, de bruine basterdsuiker, lichte sojasaus, knoflook, rode peper en citroensap. Zet dit opzij op kamertemperatuur totdat je het nodig hebt. Maak de rode ui schoon en snipper deze en zet opzij. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en zet opzij.
- Verhit wat olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kippenblokjes in totdat ze gaar zijn. Dit kun je checken door ze met de vleesrichting doormidden te duwen met een spatel. Als ze makkelijk doormidden gaan, zijn ze gaar. Voeg nu de rode ui toe aan de pan en bak dit ook 2 minuutjes mee. Voeg vervolgens de bimi en sugarsnaps toe en bak nog zo’n 5 minuten mee totdat ze gaar zijn maar nog wel knapperig. Voeg een scheutje water en het kippenbouillonblokje toe en roer goed door. Laat het een paar minuten pruttelen totdat de saus de gewenste dikte heeft.
- Verdeel de rijst over 4 kommen en schep hier de kip Siam op. Verdeel nu de lente uitjes, wat gezouten cashewnoten en wat verse koriander over de kip Siam.
Kun je n x beef chimichuri maken? Gr
I zal ‘m op mijn lijstje zetten!
Groetjes,
Evie
Die Kip siam kun je ook maken met kip, bloem en een blokje kippen boullion. De kip niet kruiden, bakken in een klein beetje olie. Wat bloem toevoegen en meebakken. Dan kippen boullion toevoegen, eventueel naar smaak nog wat extra kippenboullon van een blokje er in doen. Smaakt net zo als uit een pak. Groenten kun je dan naar eigen idee toevoegen.
Bedankt voor de tip!