Zelfgemaakte kapsalon van kipshoarma met yoghurt knoflooksaus

Zelfgemaakte kapsalon van kipshoarma

Het stond al heel lang op mijn lijstje om zelf eens kapsalon te maken. Dus eindelijk is het zover. Onderstaand recept is poging 2. De eerste poging met zoete aardappelfriet was net niet goed genoeg. Omdat de zoete smaak van de aardappels net niet lekker combineerde en de frieten niet knapperig genoeg waren.. Poging 2 dus met gewone frietjes uit de frituur!

Maar niet voordat ik een goede discussie had met vriendlief. Hij vroeg zich af hoe ik de kapsalon ging maken met kebab.. Maar ik was helemaal niet van plan om kapsalon te maken met kebab, want in mijn ogen hoort een kapsalon met shoarma. Nou daar zaten we niet helemaal op één lijn. Maar het blijkt dus allebei te kunnen! Volgens wikipedia was de eerste kapsalon echter met shoarma, dus dat heb ik lekker ook gedaan.

Maar dan wel zelfgemaakte shoarma met eigen shoarmakruiden. Van kip in plaats van lam of kalkoen, zoals je het vaak bij de turkse slager ziet liggen. En ik vind het heerlijk gelukt!

Een iets luxere versie, vind ik, van de kapsalon. En supermakkelijk om thuis met dit recept eens zelf kapsalon te maken. Dus wil jij eens zelf kapsalon maken? Probeer dan dit recept eens. Het lijkt veel, maar eigenlijk is het heel makkelijk.

Smakelijk!

Zelfgemaakte kapsalon van kipshoarma met yoghurt knoflooksaus
Pin recept Delen op Facebook
4.43 van 7 stemmen

Zelfgemaakte kapsalon van kipshoarma

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Shoarmakruiden

  • 1,5 el gemalen koriander
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 0,5 el kurkuma
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl chiliflakes
  • 1 el gedroogde peterselie

Kapsalon

  • 1 kilo verse dunne friet uit de koeling van de supermarkt
  • 800 gram kippendijen
  • 1 zakje veldsla
  • geraspte pastakaas of mozzarella
  • geraspte cheddar

Knoflook yoghurtsaus

  • 200 ml dikke yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el uienpoeder
  • zout
  • peper

Instructies

  • Meng voor de shoarmakruiden alle kruiden door elkaar. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en meng met de shoarmakruiden. Laat dit zo lang mogelijk staan. Bak de shoarmareepjes gaar in een grote wokpan in een scheutje olijfolie. Bak daarna ook de frietjes in de frituurpan volgens de verpakking. Meng voor de knoflook yoghurtsaus de yoghurt, knoflook, uienpoeder, zout en peper door elkaar. En zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Verdeel de frieten over 4 bakjes en verdeel hier de kipshoarma overheen. Strooi hier de geraspte kaas overheen en zet onder een hete grill in de oven. Grill totdat de kaas mooi is gegratineerd. Verdeel er de sla en yoghurtsaus overheen.

2 reacties

  1. 5 sterren
    Waanzin dit recept, wij maken hier maandelijks gebruik van. Vullen het zelf nog aan met een zoete sambalsaus, wat fijngesneden rode ui, jalapeno en komkommer.

4.43 from 7 votes (6 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.