Pangasius in cherrytomatensaus

Pangasius in cherrytomatensaus

Aangezien de tuin momenteel volhangt met cherrytomaatjes, eten wij lekker veel cherrytomaatjes! En persoonlijk vind ik cherrytomaatjes het lekkerst uit de oven, of zo direct van de plant af als tussendoortje 🙂 In dit recept deed ik ze weer lekker in de oven. Met een simpel stukje vis, wat wijn en lekker veel knoflook! Met wat peper en zout erover vind ik dat cherrytomaatjes niet heel veel meer nodig hebben.

In dit supersimpele gerecht houd ik het dus simpel, maar natuurlijk lekker. Ik probeer de laatste tijd trouwens ook wat meer gezonde recepten te maken. Ik ga niet ineens een healthy foodblogger worden, want dat past totaal niet bij mij. Maar een goede balans tussen gezonde en wat ongezondere recepten, is wat ik zelf ook eet, dus ook wat je hier op Eviekookt vindt.

Met dit simpele gezonde receptje dus een perfect recept voor een doordeweekse werkdag. Een simpele pangasiusfilet (kost ook nog eens niks) op een bedje van geroosterde cherrytomaatjes en een heerlijke zoet-zoute saus van wijn, knoflook en visfond. En juist in die saus is het heerlijk om wat (stok)brood te dippen!

Smakelijk 🙂

Pangasisusfilet in cherrytomatensaus met witte wijn

Pangasisusfilet in cherrytomatensaus met witte wijn

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Extra benodigdheden

  • ovenschaal met deksel

Ingrediënten

  • 600 gram cherrytomaatjes
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • flinke scheut wijn
  • 200 ml visfond
  • 1 citroen
  • bosje verse basilicum
  • bosje verse peterselie
  • scheutje olijfolie
  • chiliflakes
  • peper en zout
  • 4 pangasisusfilets

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaatjes en doe ze in een ovenschaal (met deksel). Maak de sjalotten schoon, halveer deze en snijd in heel dunne ringetjes. Doe dit bij de tomaatjes in de ovenschaal. Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes. Doe dit ook in de ovenschaal.
  • Giet er nu een flinke scheut witte wijn bij, totdat er een klein laagje in de ovenschaal staat. Voeg dan ook de visfond toe. Voeg ook het sap van de citroen toe. Hak de basilicum en de peterselie grof en doe dit ook in de ovenschaal. Roer alles goed door elkaar. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met chiliflakes, zout en peper.
  • Kruid de pangasiusfilets aan beide kanten goed met peper en zout. Leg deze op de tomaatjes in de ovenschaal en doe het deksel op de schaal of dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak in een kwartiertje gaar in de oven. Lekker met stokbrood of ciabatta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling