Een goed bijgerecht kan een maaltijd maken of breken. En dit is een heerlijk bijgerecht! Wil je een keer wat anders dan de gewone aardappelpuree of ben je op zoek naar een lekker zoet bijgerecht met een beetje pit? Dan is deze zoete aardappelpuree precies wat je zoekt! Door het gerookt paprikapoeder krijgt deze aardappelpuree namelijk net een extra punch, die de puree nog specialer maakt.
Ik vind dat het gerecht zelfs een wat Mediterraans tintje krijgt. De zoete smaken die je hier eigenlijk niet zo gewend bent, met een heerlijke spicy en rokerige paprikapoeder en lekkere hartige en zoute parmezaanse kaas. Echt een topcombinatie vind ik!
Ik at deze zoete aardappelpuree bij heerlijke gehaktballen met mosterd en jus. Maar je kunt dit ook bij een stoofschotel eten of misschien bij een stuk gebakken steak of kip. Zoveel variaties mogelijk dat je vooral moet doen wat jou zelf het lekkerst lijkt!
Smakelijk 😉
Zoete aardappelpuree met een punch
Extra benodigdheden
- pureestamper of pureeknijper
Ingrediënten
- 800 gram zoete aardappels (oranje van binnen)
- zout
- 1 kopje warme melk
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- peper
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukken. Kook ze in ruim gezouten water in maximaal 20 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de stukjes). Pureer de aardappels en meng er de warme melk, geraspte parmezaanse kaas en het gerookt paprikapoeder doorheen. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.