Dit is lekker! Sowieso is fried chicken natuurlijk lekker, maar in deze heerlijke zoet-zout-pittige-umami Koreaanse sticky gochujang saus is fried chicken nóg lekkerder! Ik heb verschillende paneerlaagjes voor je uitgeprobeerd. In Korea paneren ze namelijk met aardappelzetmeel, maar persoonlijk vind ik dat je met bloem en maizena toch echt een lekkerder en knapperiger korstje krijgt.
En als je dan die heerlijke stukjes gefrituurde kip door de sticky saus roert, blijven ze nog steeds lekker knapperig! Maar dan met een beetje een chewy achtig laagje erover door de sticky saus. Ik kan er vanalles over zeggen, maar uiteindelijk zal je het gewoon zelf moeten proberen 🙂 Dit is namelijk écht mega lekker!
Ik serveerde hier Koreaanse gochujang noedels bij en gestoomde paksoi. Zo heb je een heerlijk Koreaans feestje op tafel staan. Ik zou zeggen: probeer het zeker eens uit!
Smakelijk 🙂
Korean fried chicken
Ingrediënten
Kip marineren
- 500 gram kippendijen
- 2 el donkere sojasaus
Saus
- stukje gember van ongeveer 1,5 cm
- 2 teentjes knoflook
- 1 el donkere sojasaus
- 2 el appelazijn
- 1 el gochujang
- 3 el honing
- 1 el sesamolie
- 2 el bruine suiker
Paneren + frituren
- 2 el maizena
- 3 el bloem
- zonnebloemolie (voldoende om in te frituren)
Garneren
- gezouten pinda's
- 2 lente uitjes in ringetjes
Instructies
- Snijd de kippendijen in kleine stukjes en marineer voor ongeveer 30 minuutjes in de donkere sojasaus. Ondertussen kun je de saus maken.
Saus
- Maak de gember en de knoflook schoon. Rasp de gember en hak de knoflook heel fijn. Doe dit samen met de rest van de ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat heel zachtjes inkoken totdat je een mooie dikke sticky saus hebt.
Kip paneren en frituren
- Verhit voldoende zonnebloemolie in een grote wokpan of in een diepe pan (met dikke bodem) om in te frituren. Verhit de olie tot 180 graden.
- Dep de kip goed rondom droog met keukenpapier. Meng de bloem en maizena met een vork door elkaar en meng hier de kipstukjes doorheen. Zorg dat de kip aan alle kanten goed bedekt is.
- Frituur de kipstukjes (eventueel in porties) totdat ze mooi bruin zijn. Dit kan best een paar minuutjes duren. De kippendij blijft mals genoeg, dus dat is niet zo erg. Zorg dat de temperatuur rond de 180 graden blijft en schep de kip met een schuimspaan uit de olie als deze rondom (licht)bruin is. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
Korean fried chicken
- Roer de kipstukjes door de saus en garneer met de ringetjes lente ui en pinda's.
Lekker recept! Ik ga deze binnenkort uitproberen. Vraagje: Is het nóg lekkerder om de kip dubbel te frituren?
Hi Maurice,
Leuk dat je ze gaat uitproberen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet heb geprobeerd om ze dubbel te frituren, maar het zou inderdaad nóg lekkerder kunnen zijn. Niet echt een duidelijk antwoord, sorry. Maar dat zou je dus gewoon uit moeten proberen.
En als je dat gaat doen, dan ben ik heel erg benieuwd naar het resultaat!
Groetjes,
Evie
Geweldig resultaat! Echt om te smullen.