Ik was jarig en ik wilde een keer echt uitpakken met een mooie zelfgemaakte taart! Ofja eigenlijk hadden mijn collega’s al bedacht dat ik een taart voor ze ging maken :p En ik heb zelf bedacht dat dit een stapeltaart moest worden, wat hoe vaak kun je nou zo’n mooie hoge taart bakken?
Ik besloot een lekkere herfstige taart te bakken, met zelfgemaakte pumpkin spice kruiden. Afgestreken met dulce de leche botercrème én gevuld met extra dulce de leche! Één grote zoete bedoeling dus, maar ook lekker kruidig door de pumpkin spice!
Ik wilde eerst eigenlijk een soort Halloween taart maken met spinnenwebben en spinnen, maar bedacht me op het laatste moment toch en koos voor een leuke Herfstsfeer-versiering. Ik had nog leuke marshmallow pompoenetjes van de Flying Tiger liggen. En 2 bakken vol met sprinkles waar ik een leuk kleurtje uitkoos. Toen vond ik de zijkanten nog wat saai, dus daar sprayde ik wat gouden spray overheen. Maar ben vooral zelf lekker creatief! Versier de taart met wat je zelf mooi vindt 🙂
Deel vooral de foto’s van je zelfversierde pumpkin spice taart met me, ben heel erg benieuwd wat jij er van hebt gemaakt!
Smakelijk!
Pumpkin spice taart met dulce de leche
Extra benodigdheden
- 2 of 3 taartvormen van hetzelfde formaat
- paletmes
Ingrediënten
Pumpkin spice cake
- 300 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 600 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 8 eieren op kamertemperatuur
- 600 ml karnemelk op kamertemperatuur
- 2 tl vanille extract
- 800 gram tarwebloem
- 4 el kaneel
- 1 el gember
- 1 tl pimentpoeder
- 1 tl versgeraspte nootmuskaat
- 0,5 tl kruidnagelpoeder
- 2 el bakingsoda
- 1 el bakpoeder
- 1 tl zout
Vulling
- 2 potten dulce de leche caramel van ongeveer 200 – 250 gram
- 500 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
Decoratie
- pompoen marshmallows
- leuke herfst sprinkles bijv. met goud en oranje
- goudspray optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 grade (hetelucht).
Cakebeslag
- Je hebt een heel grote mengkom nodig om het beslag te maken, heb je dat niet, maak het beslag dan in 2 losse kommen door alle ingrediënten over de 2 kommen te verdelen.
- Mix de boter mooi luchtig met de lichtbruine basterdsuiker. Mix er dan de zonnebloemolie doorheen.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Mix er dan de karnemelk en het vanille extract doorheen.
- Meng in een andere kom de bloem met de kaneel, gember, piment, nootmuskaat, kruidnagel, baksoda, bakpoeder en het zout. Roer goed door elkaar.
- Mix de bloem door het beslag totdat alles goed gemengd is.
- Vet 2 of 3 even grote bakvormen in. Ik gebruikte 2 bakvormen met een diameter van 23 cm. Verdeel hier het beslag evenredig over en strijk glad.
- Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar of totdat een satéprikker er zonder beslag uitkomt.
- Laat de cakes volledig afkoelen voordat je de taart gaat samenstellen.
Vulling
- Klop de boter in zo'n 5 minuten mooi luchtig. Klop er dan de 1 pot dulce de leche doorheen en doe alle botercrème over in spuitzakken.
Taart vullen
- Snijd de bovenkant van beide cakes af totdat deze mooi egaal recht zijn. Leg de rechtste op een rond bord of taartplateau.
- Spuit aan de rand een mooie cirkel met botercrème. Gebruik de 2e pot dulce de leche om de onderste cake te bestrijken (binnen in de botercrème cirkel). Strijk de dulce de leche mooi glad.
- Leg hier de 2e cake bovenop en verdeel de rest van de botercrème over de bovenkant en zijkanten van de taart. Strijk dit zo mooi mogelijk glad met een paletmes.
- Versier de taart met (bijv.) gouden spray, pompoen marshmallows en leuke sprinkles. Of ben creatief en bedenk zelf een leuke topping!