Amaretto ijs met amaretti koekjes en amandelen

Amaretto ijs met amandelen

Ik maak heel erg graag ijs, omdat het super lekker is natuurlijk, maar ook omdat je er zoveel kanten mee op kunt. En als ik ijs maak, vind ik het erg lekker om er iets van een likeur door te doen. Daardoor wordt het ijs wel vrij zacht, maar het is ook super lekker. Dus een kwestie van een goede verhouding van likeur en ijs, zodat het ijs wel zacht is, maar niet te zacht.

Deze keer maakte ik amaretto ijs, met amandelpasta, amaretti koekjes en gebakken amandelen. Heel veel verschillende soorten verwerkte amandelen dus, in 1 heel erg lekker amandel ijs! Het lekkerste met een glaasje amaretto erbij natuurlijk voor de volledige amandel-amaretto experience

Ik heb een goede ijsmachine en maak mijn ijs dus ook altijd in de ijsmachine, maar deze heb je niet per se nodig. Als je veel geduld hebt en thuis bent, kun je het ijs ook elk half uur doorroeren, zodat je heerlijk zacht en romig ijs krijgt. Ik maak elke maand wel een keertje zelf ijs, dus vond een ijsmachine een prima investering 🙂 En ik heb zelf niet echt geduld, dus dat komt goed uit :p

Smakelij!

Amaretto ijs met amaretti koekjes en amandelen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Amaretto ijs met amandelen

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter ijs
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine optioneel

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 2 el suiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 el amandelpasta
  • 200 ml amaretto
  • handjevol amaretti koekjes
  • blanke amandelen
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig. Mix de dooiers met de suiker tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het volume is dan nagenoeg verdubbeld.
  • Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde melk en de amandelpasta tot net niet aan de kook. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren. Laat het ijsmengsel op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie. Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Roer er dan pas de Amaretto doorheen. Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel. Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 tot 90 minuten laten draaien.
  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.
  • Verkruimel wat amaretti koekjes en roer deze door het zachte ijs heen, of strooi de kruimels tussen laagjes ijs.
  • Zet het ijs ten minste 4 uur in de diepvries om te laten opstijven. Het is vrij zacht ijs, vanwege de Amaretto, dus eet het zo snel mogelijk na het serveren! Met een glaasje Amaretto erbij natuurlijk 🙂
  • Bak de blanke amandelen in een scheutje olijfolie mooi bruin, laat uitlekken op keukenpapier en hak grof. Strooi dit over het ijs heen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.