Pita kaas met crispy chili oil

Gevulde pita kaas met crispy chili oil

Ik vind het heerlijk om zachte Griekse pitabroodjes te vullen, met vanalles en nog wat! Deze keer maakte ik gevulde pita met een heerlijke zachte kaasvulling met crispy chili oil. En dat is heel erg lekker! Gewoon goede broodjes met lekker veel kaas en het pittige van de crispy chili oil. Als je het niet pittig genoeg vindt, kun je de broodjes ook nog in wat extra crispy chili oil (mayonaise) dippen 🙂

Ik maakte deze gevulde pita kaas als onderdeel van een vegetarische hapjes avond, maar kan ook prima als borrelhapje, bijgerecht of voorgerechtje. Of maak het een keer voor een lunch!

Het fijne ook van deze broodjes is dat je ze na het bakken prima kunt invriezen. Laat ze dan voor gebruik even ontdooien en warm ze weer op in de pan of even in de oven. Je kunt ze trouwens ook koud eten, dan zijn ze ook heerlijk 🙂

Geniet ervan!

Pita kaas met crispy chili oil
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Gevulde pita kaas met crispy chili oil

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Rijzen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 8 pita kaas
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 380 gram patentbloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 150 ml melk
  • 150 ml water
  • 1 el zout

Vulling

Instructies

  • Mix alle droge ingrediënten voor het deeg (behalve het zout) in een mengkom en giet er langzaam de natte ingrediënten bij. Mix met de standmixer (of kneed met de hand) in ongeveer 10 minuutjes tot een mooi soepel deeg.
  • Voeg het zout toe en kneed nog zo'n 2 tot 3 minuten. Dek af met een vochtige theedoek en laat in de mengkom ongeveer een uurtje rijzen totdat het deeg in volume is verdubbeld.

Vulling

  • Doe de burrata, cheddar en crispy chili oil in een kommetje en prak alles goed door elkaar tot een goed gemengde vulling.

Broodjes vullen

  • Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol ze een voor een op een met bloem bestoven aanrechtblad uit tot mooie platte rondjes. Dek de rest van de bolletjes af onder folie of een theedoek wanneer je een bolletje deeg uitrolt.
  • Leg een achtste van de vulling op het platte deeglapje en vouw het deeg om de vulling heen. Knijp goed dicht met je vingers. Draai het broodje om en maak het voorzichtig met je handen wat platter en rek het uit tot een wat groter plat broodje.
  • Bak ze in een hete pan met een beetje olijfolie totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Bak eventueel ook de broodjes even op de zijkant.
  • Doe dit totdat je alle broodjes hebt gebakken, voeg telkens wat nieuwe olijfolie toe. Houd ze warm onder een theedoek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.