Voor deze feestelijke cupcakes hoef je niet jarig te zijn hoor, ze zijn namelijk altijd leuk om te maken, om te delen en om lekker zelf op te eten! Ik noem ze gewoon (happy) birthday cupcakes omdat ze goed gevuld zijn met vrolijke kleurrijke sprinkles, en je ze daardoor prima voor een feestje kunt bakken 🙂
Maak je deze cupcakes echt voor een verjaardag, dan kun je ook nog overwegen om ze extra te versieren met een toef botercrème en extra sprinkles bovenop. Ik vind dat niet per se nodig, omdat ze zo ook al lekker en zoet genoeg zijn, maar het ziet er natuurlijk wel leuker uit
Cupcakes bewaren? Dat doe je het beste op kamertemperatuur, in een goed luchtdicht afgesloten verpakking. Wil je ze langer bewaren, dan kun je de cakejes natuurlijk invriezen 🙂 Vries ze per 1 of 2 in zodat je altijd een lekker tussendoortje hebt. Even laten ontdooien en je kunt genieten!
Smakelijk 🙂
Birthday cupcakes met sprinkles
Extra benodigdheden
- cupcakevorm
- cupcakepapiertjes
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- mespunt zout
- 1 reep roze Tony's Chocolonely
- 150 gram kleurrijke sprinkles
- 70 gram mini marshmallows
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de witte basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
- Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag.
- Hak de chocolade grof en spatel dit voorzichtig samen met de sprinkles en de mini marshmallows door het cakebeslag.
- Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag.
- Doe cupcake papiertjes in je cupcakevorm en verdeel hier het beslag over. Je wil de vormpjes niet helemaal vol doen, omdat de cakejes nog gaan rijzen.
- Bak de cupcakes in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven, laat vervolgens volledig afkoelen.