Bakken is nog steeds niet een van mijn grotere talenten, maar I’m working on it! Deze brownies zijn weer een stap in de goede richting! Ze leken in eerste instantie te runny te zijn in het midden, maar na het afkoelen stolde dit en werden ze juist heerlijk zacht, fudgy en smeuïg. Met een mooie gescheurde en krokante bovenkant, wat bij een typische brownie hoort!
Ik maakte hierbij ook een blondie, maar die heeft nog een tweede poging nodig. Heel lekker, maar iets te dun. Recept daarvoor volgt dus later nog! Voor nu moeten we het dus doen met deze heerlijke smeuïge brownies met lekker grote stukken witte chocolade er doorheen. Eventueel zou je er ook wat gehakte walnoten doorheen kunnen doen, maar ik ging voor lekker veel chocolade!
Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was meer (en leren) bakken. En in mijn ogen is een goede brownie wel een van de basisdingen die je moet kunnen bakken. Naast goede koekjes en een lekkere luchtige cake. Daar gaan we de komende maanden dus ook nog voor!
Ik maakte deze brownies in een normaal formaat cakeblik. Maak je kleinere, dan zou ik de baktijd wat verkorten naar (waarschijnlijk) 15 tot 20 minuten. Maak je juist een grotere vorm. Dan heb je wellicht een langere baktijd nodig. Mijn tip: houd vooral in de gaten hoe het er uit ziet. Wordt de bovenkant hard en krijgt ie scheurtjes? En wiebelt je brownie niet meer (of heel lichtjes), dan is ie goed!
Smakelijk 😉
Supersmeuïge fudge brownies met witte chocolade
Extra benodigdheden
- rechthoekige springvorm
Ingrediënten
- 180 gram ongezouten roomboter
- 200 gram pure chocolade
- 3 grote eieren
- 270 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
- 100 gram bloem
- 40 gram cacao
- 100 gram witte chocolade (in stukjes gehakt)
Instructies
- Snijd de boter en de pure chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken). Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld.
- Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is. Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag. Hak de witte chocolade grof en spatel dit ook door het beslag.
- Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen.
- Doe het beslag in de brownie vorm en strijk glad
- Bak de brownie in een half uurtje gaar. Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
- Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast. Snijd daarna de brownie in stukjes en bewaar in een luchtdichte doos of eet direct op!
Weer super lekker. Zoals altijd eigenlijk. Misschien dat je nog even moet vermelden wanneer de witte chocolade of de walnoten erdoor moeten.
Scherp! Ga ik er gelijk even bijzetten 😉 Soms ben ik iets te snel en zie ik dat soort dingetjes over het hoofd. Bedankt voor je oplettendheid en fijn dat je van de brownies hebt genoten! 🙂
Groetjes,
Evie
Heerlijk!
ik ben helemaal fan van brownies! Ik wist niet dat je ze ook zo lekker met witte chocolade kon maken, maar ik en mijn gezin vonden het heel erg lekker is echt een top recept
Bedankt voor je reactie Jet! Echt heel erg leuk om dit soort reacties te mogen ontvangen 🙂
En natuurlijk hartstikke fijn dat jullie er zo van hebben genoten als gezin.
Groetjes,
Evie
Echt een heerlijk recept! Kreeg veel complimenten!!
Bedankt!
Fijn! Wat leuk om te horen ? En bedankt voor de 5 sterren review ?
Briljant recept!
Bedankt! 😀
Mijn favoriete brownie recept! Zelf doe ik er nog caramelfudge blokjes doorheen van Lonka ?
Wat leuk, dankjewel! Klinkt ook fantastisch met de caramelfudge er doorheen ja, bedankt voor de tip!
Hoi hoi,
Ik ben je recept aan het maken, maar kan niet de maten vinden van de brownievorm/bakblik hoeveel cm lengte, breedte (diepte)…
Hee Doris, waarschijnlijk wat te laat, maar ik gebruik altijd deze vorm van de Action: https://www.action.com/nl-nl/p/zenker-springvorm-3/ Hopelijk is het toch alsnog gelukt!