Wat doe je met eiwitten die over zijn? Meringues bakken! Want daar kun je zoveel kanten mee op! Altijd lekker en zoveel keuze.. Nu maakte ik bijvoorbeeld chocolademeringues met hagelslag. Maar ik maakte ook al eens citroenmeringues, roze meringues en amandel meringues.
Maar nu maakte ik er dus heerlijke chocolade meringues van! Afgetopt met wat hagelslag, niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel leuk om te zien 😉 Het oog wil ook wat he! En als je in de meringues bijt heb je een heerlijke knapperige buitenkant met een zachte chewy binnenkant. Heerlijk!
Meringues zijn niet moeilijk, supermakkelijk juist, maar je maakt er je gasten altijd blij mee! Of je collega’s of aan wie je ze ook geeft 😉 Deze meringues (en alle meringues trouwens) vallen altijd en bij iedereen in de smaak.
Smakelijk! 😉
Chocolade meringue
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
- 75 gram kristalsuiker
- 1 el cacao
- 75 gram poedersuiker
- hagelslag
Instructies
- Verwarm de oven voor op 110 graden. Klop de eiwitten met de mixer stijf totdat je mooie stevige witte pieken hebt. Mix hier vervolgens de vanillesuiker doorheen totdat de suiker volledig is opgenomen door de eiwitten. Mix er vervolgens beetje bij beetje de kristalsuiker doorheen. Voeg telkens pas nieuwe suiker toe nadat het vorige deel is verdwenen in de eiwitten. Mix er vervolgens de cacao doorheen totdat je een mooie lichtbruine massa hebt.
- Spatel er vervolgens voorzichtig deel voor deel de poedersuiker doorheen. Voeg telkens pas nieuwe poedersuiker toe als het vorige deel is opgenomen door de eiwitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier hoopjes van het chocolade meringuemengsel op. Bestrooi dit vervolgens met wat hagelslag en bak de meringues in 45 minuten knapperig van buiten en chewy van binnen.