Chocoladekoekjes met dulce de leche

Chocoladekoekjes met dulce de leche

Ik wilde thumb cookies maken, maar dan wel met mijn heerlijke american cookie recept! Dus natuurlijk weer net wat anders dan hoe je ze gewend bent :p Ik maakte al een keer een variant hiervan met yuzu jam en witte chocolade. Vandaag een chocoladevariant met koffie en dulce de leche! Net zo lekker, maar wat zwaardere smaken 🙂

Je kunt kant-en-klare dulce de leche gebruiken, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kook dan een blikje gecondenseerde melk (gesloten) voor 3 uur totdat je een mooie dikke karamel hebt. Superlekker en makkelijk. Hebt alleen even wat geduld nodig!

Als je wil kun je ook nog wat geraspte chocolade of grof zeezout over de koekjes strooien. Allebei lekker en geeft nog wat extra diepgang aan de koekjes. Of strooi er wat gedroogde chiliflakes overheen als je echt een keer wat anders wil!

Smakelijk 🙂

Chocoladekoekjes met dulce de leche
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Chocoladekoekjes met dulce de leche

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur
Porties: 24 koekjes
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 380 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • 1 staafje oplosespresso
  • mespunt zout
  • 200 gram witte chocolade
  • dulce de leche

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder de cacao en de oplosespresso, mix dit dan samen met het mespunt zout door het botermengsel. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de witte chocolade grof. Meng dit ook door het koekjesdeeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een kleine ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie kleine bolletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier.
  • Maak met een klein bol lepeltje (of met je duim) een kuiltje in het midden van elk deegbolletjes.
  • Leg de deegbolletjes vervolgens voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Zorg voor voldoende afstand tussen de koeken, want ze zullen in de oven nog uitlopen. Bak de koekjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven.
  • Maak de koekjes wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje (op z'n kop). Maak nu ook het kuiltje in het midden weer wat dieper met een bol lepeltje (of je vuurvaste duim :p)
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat ze volledig afkoelen.
  • Schep het kuiltje van elk koekje vol met een lepeltje dulce de leche. Bestrooi evt. met wat grof zeezout als je dat lekker vindt 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.