Soms ben je gewoon op zoek naar een goed bijgerecht. Nou, die heb ik voor je! Heerlijk en supersimpel. Wortels gebakken in wat roomboter en tijm. Een heerlijk simpel bijgerechtje voor bij een heerlijk stuk vlees of vis. Ik maakte deze bijvoorbeeld ook al eens bij een mooie eendenborst of bij een varkenshaasje met mosterdsaus.
Een bijgerecht dat bij heel veel hoofdgerechten smaakt. Lekker veelzijdig dus. Ben je bijvoorbeeld nog op zoek naar een lekker bijgerecht voor tijdens de kerst? Dan kun je deze gebakken wortels prima bij een heerlijk stukje vlees met saus naar keuze serveren.
En wil je eens een keer wat anders? Dan kun je dit gerecht ook maken met gekleurde wortels (de mix van paars, oranje en geel). Doet voor de smaak niet zoveel, maar het ziet er wel leuk uit bij het kerstdiner bijvoorbeeld.
Smakelijk!
Gebakken wortels in roomboter
Ingrediënten
- 1 bosje bospeen
- 50 gram roomboter
- peper en zout
- bosje verse tijm
Instructies
- Was de wortels. Verhit de boter in een grote platte pan en leg hier de wortels in. Bestrooi ze met wat peper en zout en leg de takjes tijm er bij. Bak de wortels op middelhoog vuur in een half uurtje gaar. Draai ze regelmatig om.
Kan ik de wortelen ook eerst even kort voorkoken en dan in de pan met boter? Dit,om de tijd te verkorten en te voorkomen dat ze wellicht aanbakken
Ik denk dat dat wel zou kunnen, maar heb het zelf nog nooit op die manier geprobeerd. Als je ze op laag vuur bakt, dan zullen ze sowieso niet aanbakken hoor.