Smashed potatoes met Parmezaanse kaas

Smashed potatoes met Parmezaanse kaas

Smashed potatoes! Volgens mij is het echt iets Amerikaans. Maar toen ik het bij een andere foodie voorbij zag komen, leek het me wel al meteen heel erg lekker! Tijd om er zelf ook eens mee aan de slag te gaan dus 🙂

Eigenlijk is het idee heel simpel. Je kookt aardappelen, plet ze en bakt ze daarna nog even in de oven. Ik voeg er overigens ook nog wat boter, zout en peper en parmezaanse kaas bij. Gewoon om een nóg krokanter korstje in de oven te krijgen! 😀 Want hoe krokanter hoe beter natuurlijk!

Ik ben zelf niet zo van de AVG’tjes (aardappels, vlees groente), maar met kerst bijvoorbeeld, vind ik dat wel ineens leuk en normaal :p En ook lekker. Dus voor mij zou dit een echt kerstgerecht zijn. Of ik zou het bij een stoofpotje serveren, in plaats van frietjes. Waar zou jij deze smashed potatoes bij eten?

Smakelijk!

Smashed potatoes met Parmezaanse kaas
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Smashed potatoes met Parmezaanse kaas

Voorbereiding 25 min
Bereiding 45 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 10 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen (iets kruimig)
  • roomboter
  • grof zeezout en versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Was de aardappels goed af en verwijder eventuele oneffenheden. Laat de schil er om en laat de aardappels heel. Kook ze in ruim gezouten water in 20 tot 25 minuten zacht. Laat ze even afkoelen zodat je ze niet meer te warm zijn om op te pakken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de aardappels op. Plet ze met een pureestamper of vork totdat ze nog 1 of 2 cm hoog zijn. Leg op elke geplette aardappel een klontje boter en doe er wat zout en peper over. Rasp vervolgens wat Parmezaanse kaas over elke aardappel en bak ze in 30 tot 45 minuten mooi bruin en krokant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling