Ik eet eigenlijk niet vaak genoeg vis.. Het is hartstikke lekker, maar ik vind het op de een of andere manier toch altijd lastiger een lekker gerecht met vis te bedenken dan een vega gerecht of iets met vlees. Laten we daar dus verandering in brengen!
Te beginnen met dit heerlijke vispannetje 🙂 Een simpele tomatensaus met kabeljauwfilet, gegratineerd in de oven. Serveer het met wat brood om in de saus te dippen of met pasta voor bij de saus, beiden hartstikke lekker! En een frisse salade voor de portie groenten natuurlijk 🙂
Ik zette dit op tafel op een warme doordeweekse avond, maar ik vind het ook eigenlijk wel prima geschikt voor bij een etentje. Schenk er een lekkere Italiaanse wijn bij, wat versgebakken ciabatta en je waant je net in Italië!
Geniet ervan 🙂
Kabeljauw gratin in tomatensaus
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- scheutje olijfolie
- 6 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfiletjes
- 700 gram romatomaten
- scheut witte wijn
- 1 el gedroogde oregano of een bosje verse oregano
- scheutje kookroom
- 4 kabeljauwfilets
- zout en peper
- 1 zakje geraspte mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven op de grillstand voor op 200 graden
- Maak de sjalotten schoon en snipper deze.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan waar ook de kabeljauwfilets (naast elkaar) in passen.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een minuutje mee.
- Snijd de ansjovisjes fijn en voeg deze ook toe aan de pan. Bak mee totdat ze beginnen te smelten.
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Roer even goed door en laat op middelhoog vuur een paar minuutjes pruttelen.
- Blus af met een flinke scheut witte wijn.
- Voeg de oregano en de kookroom toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Kruid de kabeljauwfilets rondom ook met peper en zout. Leg ze in de pan, in de saus.
- Bestrooi de kabeljauw met de geraspte mozzarella. Gratineer de vis in de oven totdat de kaas gesmolten en een beetje bruin is.
- Serveer met versgebakken brood of pasta, en een frisse salade.