Spaghetti marinara met mosselen

Spaghetti marinara met mosselen

Ik had mosselen over van mijn heerlijke fideuà, dus kwam er nog een heerlijk recept met mosselen op de planning! Namelijk deze Italiaanse spaghetti marinara. Met mosselen dus, maar ook met ansjovis, gamba’s en kabeljauw. Waardoor je een heerlijke smaakvolle en goedgevulde pasta krijgt.

Breng ‘m ruim op smaak met oregano, chili flakes en parmezaanse kaas. Dit is het lekkerste om te doen, net voordat je het serveert. Zo blijft de verse oregano ook echt lekker vers, maar krijg je wel die heerlijke smaak mee!

Je kunt overigens nog voldoende variëren met deze spaghetti marinara. Persoonlijk vind ik mosselen er wel echt in horen. Maar je zou ook eens kunnen variëren met vongole, andere soorten vis in plaats van kabeljauw en misschien inktvis of rivierkreeftjes in plaats van gamba’s. Of als extra toevoeging zelfs! Kies vooral zelf de vis en zeevruchten die je zelf lekker vindt 🙂

Smakelijk!

Spaghetti marinara met mosselen en gamba's
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Spaghetti marinara met mosselen

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti (of linguine)
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • klein blikje ansjovis
  • 1 el tomatenpuree
  • flinke scheut witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • peper en zout
  • mespunt suiker
  • 200 gram gamba's
  • 200 gram verse kabeljauw
  • 1 kilo mosselen (goed gewassen)
  • bosje verse oregano
  • chili flakes
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verwarm de olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in. Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en bak een paar minuutjes mee met de ui.
  • Snijd de ansjovisjes in stukjes en voeg toe aan de pan. Bak even kort mee totdat ze beginnen te smelten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook een minuutje mee.
  • Blus af met een flinke scheut witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Laat een minuut of 5 pruttelen.
  • Voeg dan de gamba's en de mosselen toe. Doe het deksel op de pan en laat stomen totdat de mosselen net opengaan. Snijd ondertussen de kabeljauw in blokjes. Voeg dit toe aan de pan, doe het deksel weer terug en laat stomen totdat de mosselen helemaal open staan.
  • Roer er dan voorzichtig de spaghetti doorheen. Bestrooi met verse oregano, chili flakes en parmezaanse kaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling