Fideuà met Rueda wijn en mosselen

Fideuà met Rueda wijn en mosselen

Heb je al ooit van fideuà gehoord? Had ik ook niet.. totdat ik het ook ergens voorbij zag komen en ik meteen enthousiast werd van het idee! Het is namelijk in principe gewoon een paella, maar dan met dunne korte noodles in plaats van met rijst. En ik dacht eerst dat je die noodles hier niet kon krijgen, maar ik gebruikte hier gewoon gebroken vermicelli voor, te vinden bij ongeveer elke supermarkt bij de soepen, en dat werkt perfect!

En net zoals bij een goede paella, is het de kunst om dus NIET te roeren. Dan krijg je namelijk die heerlijke krokante korst op de bodem. En dat is zó mega lekker! Daar wil je gewoon je best voor doen. Ik heb hier dus een paella pan voor gebruikt, omdat ik juist die korst zo belangrijk vind en je die het beste krijgt in een paella pan. Je kunt het denk ik ook wel in een ander soort (platte) pan maken, maar dan garandeer ik je niet zo’n heerlijke krokante korst op de bodem.. Maar wie weet lukt het jou wel 😉

Verder breng je deze fideuà eigenlijk vrij gemakkelijk op smaak. Met wat goede wijn, paprikapoeder, saffraan en (vis)bouillon. Een lekker gerecht heeft namelijk niet per se veel ingrediënten nodig. Als het maar goede en verse ingrediënten zijn!

Enige nadeel.. Is dat je mosselen zo lastig in een kleine hoeveelheid kunt kopen. Maar daar hebben we natuurlijk ook een oplossing voor! Kook de mosselen die je over hebt in wat bouillon (en eventueel wijn) en maak er de volgende dag deze heerlijke mosselcurry van! Ga je zeker geen spijt van krijgen 🙂

Smakelijk!

Spaanse fideua met Rueda wijn (Spaanse paella van noodles) met mosselen
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Fideuà met Rueda wijn en mosselen

Voorbereiding 10 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • paella pan

Ingrediënten

  • flinke scheut olijfolie
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
  • 200 gram rauwe gepelde gamba's
  • 1 vleestomaat
  • 200 gram gebroken vermicelli
  • flinke scheut Spaanse witte wijn (Rueda/Verdejo)
  • snuf saffraan
  • 0,5 liter visbouillon
  • 0,5 kilo mosselen
  • verse peterselie
  • partjes citroen

Instructies

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een paella pan. Maak de ui schoon en snipper deze. Fruit aan in de hete olie.
  • Maak vervolgens de knoflook en de rode peper schoon en snipper deze ook. Bak een paar minuutjes mee met de ui.
  • Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gamba's toe en bak even mee totdat ze net roze worden.
  • Snijd ondertussen de tomaat in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Roer goed door. Voeg nu ook de gebroken vermicelli toe en bak een minuut of 2 mee. Blus af met de witte wijn. Voeg nu ook de saffraan toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg zoveel visbouillon toe totdat alles nét niet onder staat. Druk alles een beetje aan zodat het gelijkmatig over de pan verdeeld is. Verdeel hier de mosselen over en dek af met aluminiumfolie (en een deksel) en stoom op middelhoog vuur totdat de mosselen gaar zijn. Roer nu niet meer! Dit duurt een minuut of 10.
  • Haal het deksel van de pan en kijk even of alle mosselen open zijn. Zo niet? Stoom ze dan nog wat langer (roer nog steeds niet). Garneer vervolgens met de verse peterselie en (eventueel) partjes citroen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling