Chocolate chip cookies met aardbei en macademia

Chocolate chip cookies met aardbei en macademia

Ik ben fan van zelfgebakken chocolate chip cookies en blijf daar dan ook éindeloos mee variëren. Deze maakte ik met witte chocolade met aardbeiencrisp, gevriesdroogde aardbeien en macademia nootjes. Een wat zoeter koekje met een zoete noot erin, heel erg lekker!

Je kunt ze natuurlijk ook met gewone witte chocolade maken, zonder de (gevriesdroogde) aardbeien crisp, maar ik vond dit ook wel een leuke variant. De witte chocolade met aardbei en gevriesdroogde aardbeien kocht ik bij KoRo.

Je kunt de koekjes het beste in de koelkast bewaren, in een luchtdichte doos. Wil je ze langer bewaren? Dan kun je ze luchtdicht invriezen. Zo kun je er nóg langer van genieten. Haal ze op tijd uit de diepvries zodat je ze op kamertemperatuur kunt eten.

Smakelijk!

Chocolate chip cookies met macademia nootjes, witte chocolade en aardbei
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Chocolate chip cookies met aardbei en macademia

Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 25 min
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 380 gram tarwebloem
  • mespunt zout
  • 300 gram witte chocolade met aardbeien crips
  • 150 gram gezouten macademianootjes
  • handjevol gevriesdroogde aardbeien

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er nu ook de vanille doorheen.
  • Mix er dan de bloem en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de noten en de chocolade grof en meng dit samen met de gevriesdroogde aardbeien ook door het koekjesdeeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is en het deeg stevig is.
  • Verwarm dan de oven op 220 graden. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven. Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Laat de koekjes zo'n 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze vervolgens op een afkoelrooster om ze volledig af te laten koelen.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht op kamertemperatuur (voor enkele dagen) of vries ze in voor langer plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling