Koreaanse kalbi rib eye steak

Kalbi ribeye steak met groene asperges

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit jaar de barbecue nog niet heb aangestoken, omdat de Zomer vooralsnog gewoon een beetje tegenvalt. Ik heb deze kalbi ribeye steaks dus lekker binnen in de pan gebakken, maar eerlijk is eerlijk, van de barbecue is dit toch veel lekkerder!

Kalbi beef is een Koreaans gerecht dat je eigenlijk met shortribs maakt, maar voor een snelle versie kun je natuurlijk prima een mooie steak gebruiken. Ik koos voor prachtige rib eye steaks, maar je kunt ook een ander stuk beef kiezen. Zorg er wel voor dat als je steak gebruikt, je ‘m mooi rosé bakt!

Ik vind het prima om een hoofdgerecht te eten zonder iets van koolhydraten als extra bijgerecht, omdat ik vlees altijd goed vullend vind. Maar je zou hier natuurlijk altijd nog iets extra’s bij kunnen serveren. Persoonlijk zou ik ’t dan ook in de Koreaanse hoek zoeken, misschien met rijst, noedels of Koreaanse pannenkoekjes.

Geniet van deze kalbi ribeye steaks!

Koreaanse kalbi rib eye steak met groene asperges
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Kalbi ribeye steak met groene asperges

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Marinade

  • 5 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 100 ml sojasaus
  • 40 ml sesamolie
  • 40 ml mirin
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 4 el appelazijn
  • 2 tl gochujang
  • 1 tl maizena

Toppings

  • 1 kilo groene asperges
  • scheutje olie
  • peper en zout
  • 5 lente uitjes in ringetjes
  • gochugaru
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Laat de ribeye steaks op kamertemperatuur komen en dep ze droog.

Marinade

  • Maak de knoflook en gember schoon en rasp beiden. Meng dit met alle overige ingrediënten voor de marinade door elkaar, behalve de maizena.
  • Doe de ribeye steaks samen met de marinade in een ziplock zakje en laat ten minste 1 uur marineren, maar het liefst langer.

Groene asperges grillen

  • Haal de harde uiteinden van de groene asperges. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hier de asperges in totdat ze lichtbruin en zacht (beetgaar) zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kalbi steak grillen

  • Haal de ribeye steaks uit de marinade en grill de ribeye medium (rare) op de barbcue of in de grillpan. Zo'n 3 -4 minuten op elke kant. Laat ze vervolgens 10 minuutjes rusten onder aluminiumfolie.
  • Verwarm de overgebleven marinade in een steelpannetje. Meng de maizena met wat koud water en voeg dit toe aan de marinade. Kook in tot een mooie glanzende saus.
  • Verdeel de asperges over 4 borden en leg hier de ribeye steaks op. Garneer met de saus, lente ui ringetjes, gochugaru en sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.