Kersencake

Kersencake

Een kersencake klinkt misschien niet zo heel erg boeiend, maar deze kersen cake was echt súper lekker! Hij wordt namelijk ontzettend smeuïg door de vlaaikersen, zurig door de gevriesdroogde kersen en heerlijk zoet en gekaramelliseerd door de gecondenseerde melk. De perfecte combinatie dus voor een super lekkere cake!

Ik denk dat deze cake ook super lekker is met een bolletje ijs erbij of wat slagroom, zeker als de cake nog lekker warm is. En anders is het gewoon het perfecte tussendoortje voor bij een kop koffie of thee 🙂

Het fijne aan cake vind ik dat het altijd gewoon lekker makkelijk is om te maken. Geen gekke dingen, gewoon het beslag maken, in de vorm, de oven in en klaar is je cake! Gaat eigenlijk nooit fout en je kunt checken wanneer de cake gaar is met een satéprikker zodat je altijd weet dat ie goed is 🙂 Perfect ding dus, zo’n cake!

Smakelijk 🙂

Kersen cake
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Kersencake

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur 10 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Cakeblik

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 4 eieren
  • 1 blikje gecondenseerde melk ongeveer 400 ml
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 50 gram gevriesdroogde kersen
  • 1 blik vlaaikersen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
  • Vet een cakeblik in met boter of olie en bekleed met bakpapier.
  • Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel. Mix hier ook het vanille extract doorheen
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
  • Mix er dan de gecondenseerde melk doorheen.
  • Mix er vervolgens het zout en het zelfrijzend bakmeel doorheen.
  • Spatel dan de gevriesdroogde kersen en vlaaikersen door het beslag. Dit mag best gemarmerd blijven, zodat niet de hele cake paars wordt.
  • Stort het beslag in de bakvorm en strijk glad.
  • Bak de cake in 1 uur en 10 minuten gaar.
  • Check of de cake gaar is door deze op en neer te bewegen (cake mag niet meer wiebelig zijn) en check met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt (geen nat beslag) is de cake gaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.