Ik werd laatst wakker met dit idee in mijn hoofd en toen ben ik het eigenlijk ook gelijk gaan maken.. Want brownie en kinderchocolade kan niet anders dan lekker zijn samen, toch? Nou dat bleek, want wat is dit een lekker recept zeg!
Ik was eerst bang dat je de kinderchocolade niet goed genoeg zou proeven en dat de cacao zou overheersen, maar dat was gelukkig helemaal niet zo 🙂 Je proeft duidelijk de kinderchocolade in de brownie en doordat je ook nog extra stukjes kinderchocolade door het beslag heen roert, wordt de kinderchocolade extra goed vertegenwoordigd!
Het moeilijkste aan dit recept is denk ik het wachten totdat de brownies mooi opgestijfd zijn voordat je ze aansnijdt :p Want als je deze kinderchocolade brownies ruikt, dan wil je ze ook meteen eten! De geur alleen al is namelijk fantastisch!
Kinderchocolade brownies
Extra benodigdheden
- rechthoekige springvorm
Ingrediënten
- 180 gram ongezouten roomboter
- 200 gram kinderchocolade
- 3 grote eieren
- 270 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram tarwebloem
- 40 gram cacao
- 200 gram extra kinderchocolade
Instructies
- Snijd de boter en de kinderchocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken).
- Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in volume is verdubbeld.
- Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is. Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag. Hak de extra kinderchocolade grof en spatel dit ook door het beslag.
- Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen.
- Doe het beslag in de brownie vorm en strijk glad. Bak de brownie in een half uurtje gaar. Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
- Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast. Snijd daarna de brownie in stukjes en bewaar in een luchtdichte doos of eet direct op!