Kipgehaktballen met mozzarellavulling

Kipgehaktballen met mozzarellavulling

Manlief wilde kiezen wat we gingen eten.. En als hij goed weet wat ie wil, dan weet ik wel hoe ik het lekker kan maken 🙂 Nou dat werden dus kipgehaktballen, en daar moest dan zo’n gesmolten kaasvulling in zitten. En hij vond het ook wel lekker als ze dan een krokante buitenkant hadden. Dus een soort van scottish eggs, maar dan met kaas erin :p

U roept wij draaien! Dus bedacht ik dit recept voor kipgehaktballen met een gesmolten kaasvulling. En een frisse cherrytomatensaus om de vettige gehaktballen met kaas mooi te compenseren. Goed voor de balans 🙂

En wat was manlief blij toen ze klaar waren, want het was precies zoals hij het zich had voorgesteld 😀 Heerlijke sappige gehaktballen, met gesmolten kaas in het midden en een krokant laagje aan de buitenkant. Met een heerlijke frisse zoetzure saus van cherrytomaatjes en witte balsamico. Ik vond het heerlijk smaken bij elkaar!

Smakelijk! 🙂

Grote kipgehaktballen met een zachte mozzarella vulling
Pin recept Delen op Facebook
3.50 van 2 stemmen

Kipgehaktballen met mozzarellavulling

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • 2 liter zonnebloemolie of vloeibare frituurolie

Ingrediënten

Kipgehaktballen

  • 3 el zongedroogde tomaatjes zonder olie
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 kilo kipgehakt van kippendijen (vraag je slager)
  • zout en peper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 2 el paneermeel
  • 1 verpakking mini mozarella bolletjes (met die van de Lidl had ik precies genoeg)
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Cherrytomatensaus

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 0,5 potje zongedroogde tomaatjes
  • 2 el witte balsamico azijn
  • bosje verse basilicum
  • zout en peper

Gehaktballen paneren

  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel

Pasta

  • 300 gram tagliatelle of papardelle

Instructies

Kipgehaktballen

  • Snijd de zongedroogde tomaatjes voor de kipgehaktballen in heel kleine stukjes. Rasp de parmezaanse kaas.
  • Meng het kipgehakt met de kruiden, zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en het paneermeel. Breng vervolgens goed op smaak met peper en zout. Kneed door totdat alles net gemengd is.
  • Bak een proefballetje om te checken of de smaken goed zijn. Is het gehakt nog wat flauw? Voeg dan nog wat zout en peper toe.

Gehaktballen vullen

  • Verdeel het gehakt in ongeveer 12 even grote stukjes. Pak 1 stukje en rol hier een bolletje van. Druk het wat plat en leg het in je handpalm.
  • Leg in het midden ongeveer een theelepel geraspte mozzarella, leg hier een mini mozzarella op en dek af met nog een theelepel geraspte mozzarella. Vouw het gehakt dicht rondom de mozzarella en maak er een gehaktbal van.
  • Doe dit tot al het gehakt op is. Dek de gehaktballen af en zet ze in de koelkast.

Cherrytomatensaus

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de olijfolie in een (wok)pan en fruit hier de ui eventjes in aan, totdat deze nét glazig is. Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg vervolgens toe aan de pan.
  • Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe aan de pan. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg ook toe. Voeg de witte balsamico azijn toe en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen totdat de tomaatjes nét uit elkaar vallen.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en snijd de verse basilicum fijn. Roer dit ook door de saus.
  • Doe het deksel op de saus en houd warm.

Gehaktballen paneren en frituren

  • Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie of vloeibare frituurolie tot 160 graden. Ondertussen ga je de gehaktballen paneren.
  • Zet 3 diepe borden of kommen klaar. Vul de eerste met bloem, de 2e met eiwit en de 3e met paneermeel.
  • Haal de gehaktballen 1-voor-1 eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat de gehaktballen rondom goed bedekt zijn. Doe dit met alle gehaktballen.
  • Frituur de gehaktballen in porties mooi bruin in zo'n 8 minuten. Eventueel kun je er eentje doormidden snijden om te kijken of het gehakt gaar is.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Serveer de gehaktballen met verse pasta en de cherrytomatensaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.