Een goed bijgerecht maakt of breekt een maaltijd. En dit is een goede! Al zeg ik het zelf. Eigenlijk eet ik (bijna) nooit aardappels, terwijl ze uit de oven, gepoft of als puree zo superlekker kunnen zijn. En een van mijn favoriete aardappelgerechten is zeker gebakken in de oven. Met lekker veel knoflook uiteraard.
Ik had nog wat takjes verse tijm liggen, dus die heb ik lekker door de aardappeltjes gedaan. Maar ze zijn ook heerlijk met rozemarijn, of met beide. Heb je dus rozemarijn liggen, dan kun je die ook prima gebruiken. Of moet je nog naar de supermarkt? Kies dan vooral welke jij het lekkerst vindt 😉
Deze aardappeltjes zijn heerlijk bij een lekker gebakken stukje vlees of misschien een stukje vis. Of grill bijvoorbeeld (een hele) kip in de oven met wat lekkere (cajun) kruiden en serveer deze aardappeltjes erbij.
Waar je ze ook bij eet, ze zijn sowieso heerlijk!
Smakelijk 😉
Knoflookaardappeltjes uit de oven
Ingrediënten
- 600 gram krieltjes in de schil
- 5 teentjes knoflook
- flinke scheut olijfolie
- 5 takjes tijm
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en was de aardappeltjes. Snijd grotere exemplaren eventueel doormidden. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Roer de aardappeltjes met de knoflook, olijfolie en tijm goed door elkaar en doe ze in een ovenschaal. Kruid goed met wat peper en zout. Bak in ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Zet de laatste 5 minuten eventueel de grill aan om een mooi knapperig laagje ter krijgen.
Dit is echt geweldig.. 😍😍
Bedankt voor je reactie! Fijn dat ze zo in de smaak vallen 🙂