Krab gyoza

Krab gyoza

Een tijdje terug maakte ik verschillende soorten gyoza samen met een vriendin. Eerder deelde ik al de eenden gyoza en kimchi gyoza en nu ook het recept voor deze heerlijke krab gyoza! Voor de vulling gebruik ik krab uit blik, maar je kunt ook verse krab of krab uit de diepvries gebruiken. Ik vond dit het makkelijkste en qua smaak maakt het volgens mij niet zo heel veel uit 🙂

Ik vind gyoza een heerlijk bijgerecht, voorgerecht of zelfs een goed hoofdgerecht (als je er lekker veel groenten bij serveert). Eigenlijk kunnen gyoza altijd 🙂

En als je ze zelf maakt, maak er dan gelijk lekker veel! Gyoza kun je namelijk helemaal prima invriezen, zo heb je altijd gyoza in huis wanneer je daar zin in hebt 🙂 Altijd goed om een voorraadje in huis te hebben!

Smakelijk 🙂

Krab gyoza
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Krab gyoza

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 20 gyoza
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 20 gyoza vellen
  • 300 gram krabvlees uit blik
  • 2 el kewpie mayonaise
  • 1 el crispy chili oil
  • 1 klein stukje gember
  • 2 lente uitjes

Dip

Instructies

  • Laat de gyoza velletjes op tijd ontdooien en houd ze goed afgedekt zodat ze niet uitdrogen.
  • Laat het krabvlees uitlekken en meng dit met de kewpie mayonaise en crispy chili oil.
  • Maak de gember schoon en rasp deze. Meng dit door het krabvlees heen. Maak ook de lente uitjes schoon en snijd heel fijn. Meng ook door het krabvlees.

Gyoza maken

  • Pak een lepeltje vulling en schep dit in het midden van het gyoza velletje. Maak je vinger lichtjes nat en bevochtig daarmee de buitenste rand van het deegvelletje.
  • Vouw het gyozavel dubbel en vouw het aan één kant in kleine vouwtjes dicht. Gewoon met je vingers dichtdrukken zou voldoende moeten zijn. Bewaar de gyoza onder plasticfolie of een schone licht vochtige theedoek totdat je ze allemaal gevouwen hebt.

Gyoza bakken

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op matig vuur. Leg de gyoza hier met de onderkant naar beneden in en bak ze in 3 tot 5 minuten mooi krokant aan de onderkant (check na 4 minuutjes).
  • Als je gyoza mooi bruin en krokant zijn besprenkel je de gyoza met 50 ml water en doe je het deksel op de pan.
  • Stoom de gyoza in 5 minuten mooi gaar, al het water zou dan verdampt moeten zijn.
  • Meng 2 delen kewpie mayonaise met 1 deel crispy chili oil en serveer als dipsausje bij de krab gyoza.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.