Dit receptje maakte ik met kerst, maar dat maakt het niet minder lekker of minder passend voor een ander moment in het jaar. Ik vind een scroppino namelijk altijd wel kunnen!
Oorspronkelijk maakte ik deze limoncello scroppino’s met zelfgemaakt cava sorbetijs, omdat ik dat toch al maakte voor mijn cava dessert. Maar je kunt deze limoncello scropppino’s ook prima met citroen sorbetijs maken. Ook dan zijn ze hartstikke lekker!
Ik schenk ze graag als tussendoortje, tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht, als opfrisser! Maar ook als toetje zijn ze goed geschikt. Wat je zelf het leukste vindt dus 🙂
Geniet ervan!
Limoncello scroppino met cava sorbet
Extra benodigdheden
- keukenmachine of blender
Ingrediënten
- 8 ijsscheppen citroen cava sorbetijs (of gebruik gewoon citroen sorbetijs)
- 80 ml wodka
- 80 ml limoncello
- 250 ml cava (of prosecco)
Instructies
- Blend (of mix) de cava sorbet met de limoncello en wodka tot een mooi smeuïg geheel. Verdeel dit over 4 glazen en schenk er de cava bij. Geniet!