Marokkaanse stoofpot met kippenpootjes

Marokkaanse stoofpot met kip

Ik maakte een Marokkaans stoofpotje gebaseerd op de Marokkaanse kip bastilla. Dus een beetje Marokkaanse tajine meets Marokkaanse kip bastilla. En dat pakte echt heel erg goed uit! Zo krijg je namelijk een heerlijke hartig-zoete stoofschotel met malse kippenpootjes er in.

Ik serveerde hier alleen Marokkaans brood bij om lekken in de saus te dopen. Maar je kunt er ook couscous en gegrilde groenten bij serveren. Dan eet je er tenminste ook wat groenten bij 🙂

Ik weet dat dit geen authentieke Marokkaanse stoofpot is, maar het is echt super lekker! Zo leuk om met verschillende smaken en gerechten te experimenteren. Ik vind het in ieder geval een groot succes geworden! Hopelijk jij ook.

Geniet ervan.

Marokkaanse stoofpot met kippenpootjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Marokkaanse stoofpot met kip

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur 30 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 12 drumsticks
  • peper en zout

Kipkdruiden

  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el kaneel

Stoofpot

  • flinke scheut zonnebloemolie
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pot kippenfond ongeveer 400 ml
  • 1 sinaasappel
  • 1 el citroensap
  • 2 el oranjebloesemwater
  • 1 el honing
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 3 eieren

Garnering

  • 100 gram ongezouten amandelen
  • bosje verse peterselie

Instructies

  • Kerf de drumsticks rondom in met een scherp mes en kruid rondom goed met peper en zout.
  • Meng alle kruiden voor de kipkruiden door elkaar en meng dit goed met de kip.
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote stoofpan.
  • Bak hier de drumsticks in aan, eventueel in porties. Schep de kip daarna uit de pan.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Bak de uien in hetzelfde bakvet als waar je de kip in hebt gebakken.
  • Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de uien in de pan.
  • Doe er dan het kippenfond bij en leg de kip terug in de pan.
  • Rasp de schil van 1 sinaasappel en voeg dit toe, samen met het citroensap, de honing en het oranjebloesemwater.
  • Roer goed door elkaar en laat de kip 1 uur stoven met het deksel op de pan. Haal na 1 uur het deksel van de pan
  • Snijd evt. grote abrikozen en pruimen in stukken (en verwijder evt. de pitten). Voeg dit toe aan de kip in de pan en roer goed door. Laat nog zo'n 30 minuten stoven zonder deksel.
  • Roerbak de eieren in een apart pannetje en roer deze ook door de kippenstoof.
  • Hak de amandelen en de peterselie grof en strooi dit over de Marokkaanse stoofpot.
  • Serveer met couscous, rijst of versgebakken brood.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.