Ik heb besloten dat één van mijn doelen gaat zijn om álle pastarecepten uit te proberen. Zal ik de rest van mijn leven voor nodig hebben waarschijnlijk, maar lijkt me wel een mooi doel haha. Ik ben namelijk gek op pasta, en telkens als ik denk dat ik alles zo ongeveer wel ken, komen er weer verschillende (voor mij nieuwe) namen van pastagerechten tevoorschijn. Italië heeft ook zoveel verschillende regio’s met allemaal hun eigen gerechten, dat het ook wel oneindig doorgaat.
Deze keer maakte ik een pasta alla fiesolana. Een mega simpele pasta in een heerlijk tomatenroomsausje. Wel goed op smaak gebracht met chiliflakes, ik gebruikte in ieder geval lekker veel, maar ook als je niet zo heel erg van spicy houdt, is dit een lekker gerecht. Voeg dan gewoon niet te veel chiliflakes toe (proef!).
Ik gebruikte cavatoni pasta (van de Lidl) voor dit recept, maar elke korte (dikkere) pasta is hier prima voor. Koop pasta die een beetje gebogen gevormd is zodat de saus er lekker in blijft hangen, dan zit je al snel goed.
Smakelijk!
Pasta alla fiesolana
Ingrediënten
- 300 gram korte pasta
- scheutje olijfolie
- klontje boter
- 200 gram pancetta
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 ml kookroom
- zout en peper
- chiliflakes
- parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit de olijfolie en het klontje boter in een grote wokpan. Snijd de pancetta in blokjes en bak mooi krokant.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak totdat de ui mooi zacht is.
- Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak nog een paar minuutjes mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes en kookroom toe. Breng op smaak met chiliflakes, peper, zout en parmezaanse kaas. Roer de pasta door de saus en roer alles goed door elkaar.
- Garneer met extra chiliflakes en geraspte parmezaanse kaas.