Ik heb al een heerlijk recept voor pasta met gerookte zalm op Eviekookt staan én een recept voor heerlijke smeuïge bloemkoolpuree. In dit gerecht combineer ik deze twee andere heerlijke gerechten eigenlijk. Bloemkool en zalm zijn namelijk een heerlijke combi! en zo maak je een pasta, waar eigenlijk nog best veel groenten in zit. Ik zeg natuurlijk niet dat dat deze pasta supergezond maakt, maar het is natuurlijk wel beter dan een saus volledig gebaseerd op room 😉
Ook is het fijn dat dit een heerlijke simpele pasta is, die perfect is voor een doordeweekse avond als je niet zoveel tijd hebt. Je hebt deze pasta namelijk binnen een half uurtje op tafel staan en dat vind ik een perfecte tijd om aan het avondeten te besteden op een werkdag.
En weet je nog niet wat je met het restje bloemkool moet doen? Dan heb ik ook nog een toprecept voor Surinaamse nasi met bloemkoolrijst voor je online staan. Een perfecte manier om je restjes bloemkool mee op te maken. Of probeer die supersmeuïge bloemkoolpuree eens 🙂 Mogelijkheden genoeg!
Smakelijk 😉
Pasta met gerookte zalm in bloemkoolsaus
Ingrediënten
- 400 gram rigatoni
- halve bloemkool of een kleine bloemkool
- 2 liter garnalenbouillon of visbouillon
- 100 ml kookroom
- klontje boter
- 50 gram parmezaanse kaas
- zout en peper
- 200 gram gerookte zalm
Instructies
- Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de halve bloemkool in roosjes en kook deze in de bouillon in 8 tot 10 minuutjes heerlijk zacht. Snijd ondertussen de gerookte zalm in stukjes.
- Als de bloemkool gaar is, pureer deze dan met 3 tot 4 soeplepels, 100 ml kookroom, 50 gram parmezaanse kaas en een klontje boter in de keukenmachine tot een heerlijke fluweelzachte romige saus. Breng deze op smaak met peper en zout. Roer de saus door de pasta en roer daar de gerookte zalm stukjes bij.
Dit was echt niet te nassen
Wat jammer om te horen! Ik zal het recept binnenkort nog eens onder de loep nemen, misschien kan ik het recept nog verbeteren.