Pistache witte chocolade lavacake

Pistache witte chocolade lavacake

Ik maakte een soort van pistache/carbonara diner waarbij deze pistache lavacakes het heerlijke dessert waren! Misschien zijn lavacakes niet meer hip, maar ik blijf ze echt fantastisch lekker vinden! Zeker deze combinatie van witte chocolade en pistache. Ik bedoel what’s not to love?

Ik heb even een beetje moeten experimenteren met de hoeveelheid bloem en de oventijd, omdat je wel wil dat de cakejes vanbinnen nog vloeien, maar ze moeten niet rauw zijn en ik denk dat dit de perfecte combi is! Houd ze wel goed in de gaten, want je wil ze uit de oven halen als de buitenkant net gestold is. Zo weet je zeker dat de binnenkant nog heerlijk zacht is 🙂

Wil je er echt een luxe dessert van maken. Dan kun je er eventueel nog een bolletje witte chocolade- of pistache ijs bij serveren, maar enkel dit lavacakeje is ook al superlekker!

Geniet ervan 🙂

Pistache witte chocolade lavacake
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pistache witte chocolade lavacake

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • 6 kleine ovenschaaltjes

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte chocolade
  • 50 gram pistachepasta
  • 4 eieren
  • 80 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 40 gram tarwebloem
  • mespunt zout
  • gepelde pistachenootjes
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaaltjes goed in met boter of olie.
  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en breek de witte chocolade in kleine stukjes. Smelt de roomboter met de witte chocolade en de pistachepasta op laag vuur onder regelmatig roeren.
  • Mix ondertussen de eieren met de suiker en vanille extract tot een mooie bleke luchtige massa die in volume ongeveer verdrievoudigd. Dit duurt zo'n 5 tot 10 minuutjes.
  • Als de witte chocolade nét niet gesmolten is, haal je het pannetje van het fornuis en blijf je roeren totdat alle chocolade gesmolten is. Spatel het dan voorzichtig door het ei-suiker mengsel zonder de lucht er uit te slaan.
  • Voeg dan de bloem en het mespunt zout toe en spatel dit er ook voorzichtig doorheen.
  • Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes en bak zo'n 10 tot 15 minuutjes in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant nét gestold is.
  • Kiep de lava cakes op een bordje (of serveer ze in het ovenschaaltje) en garneer met poedersuiker en gepelde pistachenootjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.