Een heerlijk en supersimpel Italiaans pastarecept. De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud. En daar is dit gerecht een mooi voorbeeld van. Spaghetti aglio olio e peperoncino con gamberi betekent letterlijk vertaald spaghetti met knoflook, olijfolie, chilipeper en gamba’s. Precies wat dit gerecht ook is: een heerlijke pasta met garnalen!
Heel simpel, maar juist daardoor zo lekker. De smaken van zowel de knoflook, gamba’s als de (gedroogde) peper komen allemaal perfect tot hun recht in deze simpele pasta. En nog een voordeel, je hebt ‘m binnen 15 minuten op tafel staan! Dus ook nog eens prima te doen op een doordeweekse dag.
Bij deze heerlijke spaghetti serveer ik graag een simpele Italiaanse salade met bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, mozzarella en pijnboompitjes. Als dressing kun je dan prima een scheutje balsamicoazijn gebruiken. Zo blijf je lekker in de Italiaanse sferen. En als toetje? Dan kun je mijn heerlijke zabaglione met amaretti proberen.
Smakelijk!
Pasta met garnalen en knoflook
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 125 ml olijfolie
- 8 teentjes knoflook
- 400 gram gepelde rauwe garnalen
- 1 tl gedroogde chiliflakes
- zout en peper
- handjevol parmezaanse kaas
- 1 soeplepel pastawater
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de verpakking al dente in ruim gezouten water.
- Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in plakjes.
- Verhit de olijfolie in een grote wokpan en bak hier de knoflookplakjes in totdat ze net lichtbruin zijn.
- Voeg dan de gamba's toe en bak deze totdat ze nét roze zijn. Breng op smaak met peper, zout en chiliflakes.
- Roer de spaghetti door de garnalen, samen met het pastawater en de parmezaanse kaas naar en roer alles goed door elkaar.
- Hak de peterselie fijn en strooi dit over de spaghetti.
Kan gebeuren, jammer!
Heerlijk en simpel gerecht. Perfect voor doordeweeks.
Een van mijn favorieten!! Heerlijk.