Van manlief kreeg ik de opdracht om het huis leeg te koken, dus ik had eigenlijk zelf niet zoveel te zeggen over wat ik ging koken. Hij viste een rode currypasta uit de kast en begon met het tellen van de pakken rijst.. Nou 1 plus 1 is rode curry met rijst, de rest mocht ik gelukkig wel nog zelf invullen. Eigenlijk kook ik nooit met kant-en-klare currypasta’s, pesto’s en boemboes. Maar ik wilde deze rode currypasta van Nittaya (met het thaiselect keurmerk!) toch eens een kans geven. En deze was lekker!
Ik wil eigenlijk geen, of in ieder geval niet zoveel, recepten maken met kant-en-klare currypasta’s, maar dit is eigenlijk wel een topper voor als je snel een lekkere curry op tafel wil hebben. Toevallig had ik deze dus nog in huis als aandenken aan een Thaiselect kookworkshop, maar je kunt deze currypasta ook gewoon bij de Toko krijgen, bij Amazing Oriental bijvoorbeeld.
Maar ik blijf erbij, zelfgemaakt is altijd beter :p Dus mocht je daar toch tijd en zin voor hebben. Dan raad ik je zeker mijn zelfgemaakte rode currypasta aan. De currypasta is namelijk de basis voor een goede curry, zorg dus dat je een goede hebt 🙂 Of dit nu een goede kwaliteit kant-en-klare rode currypasta is of een zelfgemaakte, dat maakt dan niet zo heel veel uit, zolang de smaak maar goed is!
In de toekomst zal ik toch gewoon mijn currypasta’s zelf blijven maken, maar voor degenen die op zoek zijn naar een goed alternatief, probeer dan deze currypasta eens. Dit is geen reclame of iets, ik ben gewoon fan van de smaak 😉
Smakelijk!
Rode curry met gamba’s en amandelen
Ingrediënten
- scheutje zonnebloemolie
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram rode currypasta rode currypasta van Nittaya of zelfgemaakt
- 1 blik kokosmelk à 400 ml
- 8 aardappelen
- 350 gram pandanrijst
- scheutje olijfolie
- 50 gram blanke amandelen
- 400 gram gamba's
- 250 gram cherrytomaatjes
- 0,5 limoen
- 3 el vissaus
- verse koriander
- 4 lente uitjes
Instructies
- Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en fruit hier de sjalotten en knoflook in. Fruit ze in 2 minuutjes licht glazig. Voeg nu de rode currypasta toe en bak dit ook 2 minuutjes mee. Snijd ondertussen de aardappels in hapklare stukken. Voeg de kokosmelk aan de pan toe en roer goed door totdat je een egale saus hebt. Voeg hier de aardappelen aan toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de aardappelen in 20 minuutjes, met het deksel op de pan gaar worden.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een platte koekenpan en bak hier de amandelen in totdat ze rondom lichtbruin zijn. Laat dit uitlekken op keukenpapier en hak de grof.
- Zodra de aardappelen gaar zijn, kun je de gamba's en de cherrytomaatjes aan de currysaus toevoegen. Samen met het sap van een halve limoen en 3 el vissaus. Roer alles goed door en laat doorwarmen totdat de garnalen gaar zijn. Dat duurt zo'n 3 minuutjes. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en hak de koriander grof. Serveer de curry met de rijst en bestrooi met de amandelen, koriander en lente uitjes.