Heb je wel eens zelf pesto gemaakt of ergens anders zelfgemaakte pesto gegeten? Dan weet je dat zelfgemaakte pesto zoveel lekkerder is dan kant-en-klare pesto. En met dit supersimpele recept zet je binnen een paar minuten jouw heerlijke verse rode pesto op tafel! Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en maak er met de pulsknop een mooie grove pesto van. Liever groene pesto? Ook die kun je heel makkelijk zelf maken 😉
Wat is het verschil tussen groene en rode pesto? De groene pesto is denk ik wel bekend, met lekker veel basilicum voor een prachtige groene kleur! En voor de rode pesto gebruik je zongedroogde tomaten, ook basilicum, maar een stuk minder dan in een groene pesto.
En natuurlijk de basisingrediënten: pijnboompitjes, knoflook, Parmezaanse kaas en wat peper en zout en olijfolie. Hoewel je bij een zelfgemaakte pesto prima kunt afwisselen en experimenteren. Ik maak bijvoorbeeld ook wel eens pesto met amandelen of walnoten in plaats van pijnboompitten. Of met pijnboompitten en hazelnoten bijvoorbeeld. Voldoende opties om uit te proberen!
En ben je nog op zoek naar een lekker gerecht met deze pesto? Dan kun je eens mijn pittige pasta met rode pesto proberen. Of serveer het lekker bij een bruschetta of een simpel stokbroodje.
Smakelijk!
Rode pesto maken
Ingrediënten
- half potje zongedroogde tomaten ongeveer 150 gram
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- 6 takjes basilicum
- 50 gram parmezaanse kaas geraspt
- 2 grote tenen knoflook
- peper
- zout
- olijfolie of gebruik de olie van de zongedroogde tomaten
Instructies
- Rooster de pijnboompitjes een paar minuutjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Maak de knoflook schoon, rasp de parmezaanse kaas. Doe alle ingrediënten met zout en peper naar smaak en wat olijfolie (of de olie van de zongedroogde tomaten) in een keukenmachine en pureer tot een mooie grove pesto. Is de pesto te droog, voeg dan nog wat extra olie toe. De helft van de olie uit het potje tomaatjes zou zeker voldoende moeten zijn. En voila, zo simpel, je pesto is klaar!