Romige kippenstoof met witte wijn en abrikozen

Romige kippenstoof met witte wijn

Dit idee zat al even in mijn hoofd. Eigenlijk wilde ik het maken tijdens een wijn-spijs avondje met Michelle, maar zij had andere ideeën haha. Dus maakte ik het een andere avond en toen waren mijn gasten er erg blij mee! Een gerechtje dat een beetje geïnspireerd is op een klassieke coq au vin en een poulet à la normande. Dus sowieso kip. In een romige saus met alcohol. Gewoon een goed recept geïnspireerd op de Franse keuken!

Lekker romig, goed op smaak, een beetje zoet en een beetje hartig. Maar vooral heeel erg lekker! Ik serveerde het met orzo, da’s dan weer niet zo Frans, maar het is er wel érg lekker bij! Kan ook met een lekker stokbroodje om in de saus te dippen, ook heel lekker 🙂 Of zelfs met gebakken aardappeltjes als je het meer richting de Franse keuken wil.

Uiteindelijk bleek deze hoeveelheid een beetje veel voor ons, maar dat komt omdat we al een flinke borrelplank en een voorgerechtje hadden, maar anders denk ik dat het prima is! Heb je toch over? Lekker invriezen voor een volgende keer. Gaat prima 🙂

Smakelijk!

Romige kippenstoof met witte wijn en abrikozen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Romige kippenstoof met witte wijn

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • peper en zout
  • klont boter
  • 200 gram gerookt spek aan een stuk
  • 2 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • 1 el grove mosterd
  • scheut witte port
  • 400 ml witte wijn
  • 200 ml kippenfond
  • 1 el worcestersaus
  • bosje verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 200 ml kookroom

Instructies

  • Snijd de kippenbouten doormidden bij het gewricht, zodat je per bout 2 stukken hebt. Kruid alle kip rondom goed met peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan waar alle kip in 1 laag in past of bak de kip in porties rondom mooi bruin. Schep de kip vervolgens uit de pan en bewaar het bakvet.
  • Snijd het spek in kleine blokjes en bak dit in het bakvet van de kip mooi krokant. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in ringen. Voeg deze toe aan het spek in de pan en bak even mee.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg dit ook toe aan de pan en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de bloem en de mosterd toe en bak even kort mee. Blus af met de witte port. Voeg dan ook de witte wijn, de worcestersaus en het fond toe. Breng aan de kook.
  • Leg de kip terug in de pan en doe nu ook de laurier en tijm in de pan. Laat zonder deksel stoven.
  • Snijd de gedroogde abrikozen doormidden en voeg dit na een half uur samen met de kookroom toe. Laat dan nog een half uur pruttelen totdat de kip gaar is en de saus wat dikker.
  • Serveer met versgebakken brood en orzo of andere pasta.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.