Rozen firni met Japanse bloesem gin

Rozen firni met bloesem gin

Een tijdje terug krijg ik de heerlijke gin van Ukiyo toegestuurd om uit te proberen en jeetje wat is deze lekker! Samen met wat vrienden gingen we met deze gins een heerlijk gin tonic avondje in! En vooral de smaak van de blossom gin sprak mij heel erg aan. Heerlijk bloemig en fris! Een van mijn vrienden vond het een beetje Arabisch smaken, zoals rozenwater of oranjebloesemwater.. en dat zette me aan het denken.

Een hele tijd geleden al, maakte ik een keer een firni (of phirni), dat is een Afghaanse custard met rozenwater, kardemom en pistache. Dus het leek me wel een goed idee om nog een keer firni te maken, maar dan met deze heerlijke bloemige gin. En dat beviel goed!

Eigenlijk is een firni een beetje een gek gerecht. Je maakt het namelijk met melk en maizena, wat niet echt een heel erg aantrekkelijke combi is. Toch is dit een super lekker gerechtje, zeker met alle andere smaakmakers er in. En zéker met deze gin! Je topt de firni af met granaatappelpitjes en pistachenootjes, en dat maakt het helemaal af 🙂

Smakelijk!

Rozen firni met Japanse bloesem gin
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Rozen firni met bloesem gin

Voorbereiding 20 minuten
Opstijven:2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 20 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Garnering

  • gepelde ongezouten pistachenootjes
  • granaatappelpitjes

Instructies

  • Roer de helft van de melk glad met de maizena en verwarm de overgebleven melk in een steelpannetje.
  • Als deze melk net niet kookt, voeg je het maizenamengsel, de suiker en het rozenwater. Breng aan de kook en blijf met een garde voorzichtig roeren totdat de custard is ingedikt. Dit duurt zo'n 10 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe hoog je het vuur hebt staan.
  • Roer er dan de gin doorheen en blijf weer even roeren totdat de dikte van de custard weer goed is.
  • Zeef de custard zodat eventuele klontjes er uit zijn. Doe de custard over in 6 dessertglaasjes en laat ze eerst even buiten de koelkast afkoelen en daarna tenminste 2 uur in de koelkast.
  • Hak net voor het serveren een handjevol pistachenootjes grof en strooi deze samen met de granaatappelpitjes over de firni heen.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.