De Noord-Amerikaanse keuken trekt mij over het algemeen niet heel erg, maar toch heeft het wat interessante gerechten die me wel interesseren. Dus toen ik met Michelle bedacht om een USA- themed wijn-spijs avond te doen, heb ik een mac and cheese met rivierkreeftjes gemaakt, en deze Sloppy Joe’s! En die bevielen allebei heel erg goed 🙂
Voor de bijpassende wijnen koos Michelle een wijnhuis in Californië die zowel heerlijke witte als rode wijnen maakt. Waarbij de witte chardonnay perfect paste bij de mac and cheese en deze rode zinfandel juist weer heel erg goed ging met de Sloppy Joe! Weer een zeer geslaagde wijn-spijs combinatie dus!
Ik pimpte de Sloppy Joe met wat pepers omdat dat er gewoon leuk uit ziet, maar het is er gelukkig ook lekker bij. Hoort officieel niet, dus kijk maar of je ze er wel of niet op wil doen 🙂
Smakelijk!
Sloppy Joe
Ingrediënten
- klontje boter
- 800 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 120 gram tomatenketchup
- 1 el worcestershiresaus
- 1 el paprikapoeder
- 1 el bruine suiker
- 2 el dijon mosterd
- 1 el appelazijn
- 1 kopje runderbouillon
- zout en peper
- tabasco
- cayennepeper
Serveren
- 4 hamburgerbroodjes
- rode of groene pepers
Instructies
- Verhit een klontje boter in een grote wokpan en bak hier het rundergehakt in rul.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan het gehakt in de pan en bak ook een paar minuten mee.
- Maak ook de rode puntpaprika schoon en snijd in blokjes. Voeg dit ook toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
- Maak vervolgens de knoflook schoon en voeg dit ook toe. Bak ongeveer 1 tot 2 minuten mee.
- Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook even kort mee. Voeg vervolgens de ketchup, worcestershiresaus, het paprikapoeder, de bruine suiker, mosterd, appelazijn en bouillon toe.
- Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout, tabasco en cayennepeper. Laat dit nog ongeveer een uurtje pruttelen waarvan een deel zonder deksel zodat de saus wat dikker wordt.
Serveren
- Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster deze op de snijkant. Beleg de broodjes ruim met het gehaktmengsel en beleg (optioneel) met pepers.